Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Περισσότερες από 25 «εισβολές» σε καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» είχαν πραγματοποιήσει δύο άνδρες, που έπεσαν πρόσφατα στα χέρια των ανδρών της ΔΙΑΣ Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εν λόγω δίδυμο αποτελούσε για αρκετό διάστημα πονοκέφαλο για τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ., καθώς είχε στο ενεργητικό του δεκάδες «χτυπήματα», τα οποία μάλιστα στρέφονταν κατά της ίδιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ και είχαν στόχο, κατά κύριο λόγο, τα ίδια προϊόντα-μπουκάλια αλκοολούχων ποτών.

Ο τρόπος δράσης τους (modus operandi) ήταν κοινός σε όλες τις περιπτώσεις. Περίμεναν να πέσει το σκοτάδι, προσέγγιζαν το κατάστημα-στόχο, προχωρούσαν στη θραύση των υαλοπινάκων και, εφοδιασμένοι με τσάντες ή βαλίτσες, ξεκινούσαν το πλιάτσικο.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, όταν μια ομάδα ΔΙΑΣ που ενεργεί στον Πειραιά πήρε σήμα για ληστεία σε ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν στο σημείο, διαπίστωσαν όμως πως οι δράστες είχαν τραπεί σε φυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που τελικά τους «πρόδωσε» ήταν η παρατηρητικότητα των αστυνομικών, οι οποίοι διέκριναν σε στενό, πέριξ του καταστήματος, κάποιες σκιές, και αποφάσισαν να τις προσεγγίσουν. Τελικά, όπως διαπιστώθηκε, οι εν λόγω σκιές ανήκαν στους δύο δράστες, οι οποίοι έφεραν μαζί τους και δύο βαλίτσες γεμάτες με κλεμμένα μπουκάλια αλκοόλ.

Χειροπέδες σε 23χρονο που είχε «αδυναμία» στα μίνι μάρκετ

Παρόμοια δράση είχε και ένας 23χρονος, που συνελήφθη χθες -και πάλι- από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, και ο εν λόγω νεαρός είχε «ροπή» προς καταστήματα τέτοιου είδους, αφού στο ενεργητικό του έχει «μπούκες» σε καταστήματα της αλυσίδας OK Market, σε μίνι μάρκετ, αλλά και σε περίπτερα.

Τα «χτυπήματά» του ξεπερνούν τα 15, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε όλα απειλούσε τα θύματά του με μαχαίρι και φορούσε το ίδιο μπουφάν και τα ίδια παπούτσια με την άσπρη σόλα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η δράση του εντοπίζεται από τις αρχές Νοεμβρίου του 2019 και έμελλε να τελειώσει προχθές, όταν και συνελήφθη στη συμβολή των οδών Καραολή και Δημητρίου και Βούλγαρη.

Λίγο νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει ληστεία σε φούρνο κοντά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και περιπλανιόταν στο Πασαλιμάνι, όπου και εντοπίστηκε έξω από ένα βενζινάδικο. Με το που είδε τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., προσπάθησε να διαφύγει πετώντας το μαχαίρι στη θάλασσα, στην καταδίωξη όμως που ακολούθησε δεν κατάφερε να κρυφθεί από τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν και τελικά συνελήφθη.

Το zougla.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει υλικό από τη δράση του

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης