Έπειτα από 50 ημέρες συνεχούς παρακολούθησης και ευρείας επιχείρησης αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπεσαν στη φάκα μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στον χώρο της μεταφοράς – διακίνησης υγρών καυσίμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ψηλά στη λίστα των 30 μελών της πολυπλόκαμης οργάνωσης βρίσκεται και ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. για το αδίκημα της «Αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος».

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση συνελήφθησαν είκοσι άνδρες, ηλικίας 29 έως 77 ετών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι οδηγοί βυτιοφόρων, ενώ αναζητούνται επιπλέον πέντε συνεργοί τους.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Απάτης», «Υπεξαίρεσης», παράβασης Νομοθεσίας «Οργάνωσης της αγοράς πετρελαιοειδών και άλλων διατάξεων» και «Πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας 36χρονος άνδρας και σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος δέκα ατόμων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα συστήθηκε έχοντας ως σκοπό την τέλεση των αδικημάτων της απάτης και υπεξαίρεσης κακουργηματικής μορφής, στον χώρο της μεταφοράς – διακίνησης υγρών καυσίμων, προσπορίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Το «χρυσοφόρο» κόλπο και η παγίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οδηγοί των βυτιοφόρων, σε καθημερινή βάση, παραλάμβαναν ποσότητες υγρών καυσίμων από εταιρείες πετρελαιοειδών της Θεσσαλονίκης, τις οποίες όφειλαν στη συνέχεια να παραδίδουν σε ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι οδηγοί των βυτιοφόρων, αντί να μεταφέρουν στα πρατήρια τις ποσότητες των υγρών καυσίμων που παραλάμβαναν προηγουμένως, υπεξαιρούσαν μέρος αυτών, αποθηκεύοντας τις ποσότητες σε βυτία, ακινητοποιημένα οχήματα και κοντέινερ, τα οποία βρίσκονταν σε μάντρα στάθμευσης αυτοκινήτων που είχαν επινοικιάσει από δύο εκ των παραπάνω συλληφθέντων.

Στη συνέχεια, μεταπωλούσαν τα υπεξαιρεθέντα καύσιμα σε τρίτους, αποκομίζοντας έτσι τεράστιο περιουσιακό όφελος.

Εκτιμάται ότι η ποσότητα των υγρών καυσίμων που υπεξαιρούταν ανά ημέρα ανέρχεται σε 2.500 λίτρα περίπου, αξίας 200.000 ευρώ, μόνο κατά το τελευταίο δίμηνο της δράσης τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, παρουσία και υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε., βρέθηκαν στη μάντρα που χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικό χώρο και στην κατοχή των συλληφθέντων:

– 12.365 λίτρα διαφόρων ειδών καυσίμων
– χρηματικό ποσό των 7.320 ευρώ
– μία φυγόκεντρος αντλία απάντλησης καυσίμων
– πληθώρα πλαστικών σφραγίδων των εταιρειών διανομής πετρελαιοειδών, τις οποίες παραβίαζαν από τις θύρες σφράγισης των βυτίων.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Πρώτη καταχώρηση άρθρου: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012, 14:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης