Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία δύο γυναικών που αποτελούσαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προέβαινε σε απάτες και εκβιάσεις μέσω τηλεφωνικών κλήσεων σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, σε διάφορους νομούς της χώρας.

Πρόκειται για τις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. RADEVA (επ.) IVANKA (ον.) του RADEVA και της VERA, γεννηθείσα την 6-5-1955 στη Βουλγαρία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. KOLEVA (επ.) RADKA (ον.) του YORDANOVA και της YOVA, γεννηθείσα την 23-8-1968 στη Βουλγαρία:

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τις ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-4178715 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν στις 23 Νοεμβρίου. Το κύκλωμα, που λειτουργούσε από πόλη της Βουλγαρίας, είχε καταφέρει να αποσπάσει από τα θύματα τουλάχιστον 300.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης