Στη δημοσιότητα δίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία μιας γυναίκας από τη Γεωργία, η οποία κατηγορείται ότι εργαζόμενη σαν οικιακή βοηθός έριχνε υπνωτικά χάπια στο φαγητό ηλικιωμένων προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις τους. Στη συνέχεια, ανενόχλητη, έψαχνε τα σπίτια και «ξάφριζε» χρήματα και κοσμήματα. Μέχρι σήμερα έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις ληστειών και τέσσερις κλοπών, ενώ ένα θύμα περιέγραψε στους αστυνομικούς του Τμήματος Διαρρηκτών-Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής ότι «την ώρα που ζαλιζόμουν ένιωθα ότι μου έβγαζε τον σταυρό από το λαιμό μου».  

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη ανοίξει τους φακέλους με περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε βάρος ηλικιωμένων από το 2016 ώστε να δουν αν η 48χρονη είχε εμφανιστεί και σε άλλα σπίτια. Επίσης, στο μικροσκόπιο των αρχών θα μπουν και δηλωμένοι «αιφνίδιοι θάνατοι» ηλικιωμένων που μπορεί να τους έχει προκαλέσει η γεωργιανή είτε δίνοντας υπερβολικές ποσότητες υπνωτικών χαπιών, είτε μη χορηγώντας τα φάρμακα που έπρεπε να παίρνει ένας ηλικιωμένος. Όπως διαπιστώθηκε δεν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και ζούσε χρόνια στη χώρα μας. Τα χρηματικά ποσά που κατηγορείται ότι πήρε είναι μικρά, αλλά η αξία των κοσμημάτων ξεπερνά τις 65 χιλιάδες ευρώ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(επ) KADAGISHVILI (ον) ELZA του ROMANI ή ROMANOZI και της NATELA γεννηθείσα την 4-9-1974 στη Γεωργία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτής και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. 

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476541 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 29-12-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης