Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 9 κατηγορουμένων για διαρρήξεις και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. (επ.) SIRADZE ή SIRAGE ή SIRADGE ή GABUNIA (ον.) GAGA ή BESO του SHALVA και της RITA , γεν. 4-8-1987 στη Γεωργία,

2. (επ.) LIPARTELIANI (ον.) GIORGI του MIKHO και της TINATIN , γεν. 1-1-1992 στη Γεωργία,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. (επ.) SANIKIDZE (ον.) GOGA του KOBA και της MAKA , γεν. 24-7-1990 στη Γεωργία,

4. (επ.) ASABASHVILI ή KOKOKRETSI ή SIRADZE (ον.) NINO ή IRMA του TAMAZI ή GIORGI και της NAZI ή NANULI , γεν. 24-10-1975 ή 8-1-1969 στη Γεωργία,

5. (επ.) BEKISHVILI (ον.) PAATA του TAMAZI και της NINO , γεν. 28-2-1982 στη Γεωργία,

6. (επ.) MUSERIDZE (ον.) BEZHANI του GIORGI και της NINO , γεν. 29-4-1990 στη Γεωργία,

7. (επ.) JULAKIDZE ή JUKALIDZE ή SULAKIDZE (ον.) VASIL του VAHTAG και της LENA , γεν. 21-5-1979 στη Γεωργία,

8. (επ.) KOULISIDIS ή BAKRADZE ή FIOLA ή FIOLIA (ον.) BEZHAN ή TEMURI του TARIEL και της TARITZAN ή DAREJANI , γεν. 28-4-1987 ή 28-4-1986 στη Γεωργία, και

9. (επ.) TOTADZE (ον.) ZOTA ή SHOTA του KONSTANTINE και της MAKA , γεν. 29-6-1991 στη Γεωργία,

Πως δρούσαν

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες τουλάχιστον από τριετίας, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές από οικίες, αλιεύοντας συνήθως τις πληροφορίες από τις οικιακές βοηθούς.

Αρχικά επέλεγαν τις περιοχές που θα δρούσαν, εντόπιζαν τις οικίες-στόχους και παρακολουθούσαν τις κινήσεις των ενοίκων. Στη συνέχεια, αφού αποκτούσαν πρόσβαση στην κεντρική είσοδο των πολυκατοικιών, περιεργάζονταν την κλειδαριά της πόρτας, βάζοντας σημάδια που διευκόλυναν τη μεταγενέστερη επιστροφή τους στις στοχοποιημένες οικίες.

Για να έχουν πλήρη κάλυψη, κατά τη διάρκεια της διάρρηξης, τα μέλη της οργάνωσης ακροβολίζονταν σε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο που βρισκόταν η υποψήφια προς διάρρηξη οικία, για να ειδοποιήσουν όσους «δούλευαν» στο εσωτερικό εάν έβλεπαν κάποιον να κατευθύνεται προς το σπίτι. Εκείνοι που έμπαιναν στο σπίτι, ερευνούσαν τους χώρους, κοιτούσαν τις φωτογραφίες των ενοίκων και ενημέρωναν τους τσιλιαδόρους της ομάδας για τα χαρακτηριστικά των ενοίκων, προκειμένου να τους αναγνωρίσουν σε περίπτωση επιστροφής στην οικία τους.

Τα κλοπιμαία, τα διέθεταν σχεδόν αμέσως σε διάφορους κλεπταποδόχους ή ενεχυροδανειστές, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη, ενώ σε μερικές περιπτώσεις μετέφεραν μέρος των αφαιρεθέντων αντικείμενων στη χώρα καταγωγής τους.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης