Αυτός ο 19χρονος με το κοντοκουρεμένο μαλλί είναι ένα από τα μέλη της σπείρας που εξάρθρωσε η αστυνομία και κατηγορείται ότι «διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές από οικίες ηλικιωμένων ατόμων στα Μεσόγεια Αττικής». Με εισαγγελική άδεια δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του όπως και των άλλων συνεργών του. Μετά την απολογία του στον ανακριτή πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, καθώς τα στοιχεία των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και το παρελθόν του δεν άφηναν και πολλά περιθώρια.  

Ήταν ο άνθρωπος, που μόλις 17 ετών, είχε εισβάλει στο σπίτι των γονιών της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Τατιάνας Στεφανίδου τον Φεβρουάριο του 2019. Τότε εκείνος και ακόμα δύο άτομα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν ακινητοποιήσει τη μητέρα και τον πατέρα της και τους είχαν πάρει χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο. Μαζί τους στο ίδιο σπίτι, στην περιοχή των Σπάτων, ήταν και μια οικιακή βοηθός από τις Φιλιππίνες, η οποία είχε τρομοκρατηθεί. Η σύλληψη των μελών της σπείρας είχε γίνει δύο μήνες μετά και στην κατοχή τους είχαν βρεθεί αρκετά κλοπιμαία. Οι περιοχές του Παπάγου, της Αγίας Παρασκευής, των Γλυκών Νερών, της Ραφήνας και των Σπάτων ήταν οι αγαπημένες τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τατιάνα Στεφανίδου έχει εξαιρετική σχέση με τους γονείς της και ήταν ένα πραγματικό σοκ η εισβολή στο σπίτι τους. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες ανέβασε στο instagram μια φωτογραφία στην οποία τους αγκαλιάζει, όπως γράφει και η ίδια στο μήνυμά της, μετά από έναν χρόνο λόγω του κορωνοϊού. 

Στη νέα της… δραστηριότητα η σπείρα είχε για πολύτιμο σύμμαχο ένα αυτοκίνητο «πύραυλο» με εκατοντάδες άλογα στη μηχανή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα βίντεο που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί το έβλεπαν να περνά μπροστά από τα σπίτια-στόχους και να εξαφανίζεται σε δευτερόλεπτα. Αφετηρία και τερματισμός οι καταυλισμοί στο Ζεφύρι, όπου η συμμορία έβρισκε καταφύγιο μετά τις επιδρομές της. Εκεί όμως, στη «φωλιά του λύκου, τους συνέλαβαν και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής περνώντας τους χειροπέδες. Σύμφωνα με την αστυνομία, στην κατοχή τους βρέθηκαν «πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας, πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων, κοσμήματα, ρολόγια, κατάλληλα τροποποιημένο διαρρηκτικό εργαλείο, πλήρως λειτουργικό σύστημα καταγραφής βιντεοληπτικού υλικού με εξωτερικές κάμερες ασφαλείας και το χρηματικό ποσό των 385 ευρώ». Οι κάμερες που ήταν εξωτερικά του σπιτιού το είχαν μετατρέψει σχεδόν σε ένα απόρθητο παρατηρητήριο αλλά οι αστυνομικοί είχαν σχεδιάσει με τέτοιον τρόπο την επιχείρησή τους που έπιασαν τους νεαρούς στον ύπνο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους τρεις συλληφθέντες, οι δύο προφυλακίστηκαν και ένας από αυτούς ήταν και ο 19χρονος που είχε τρομοκρατήσει, εκτός από τους γονείς της Τατιάνας Στεφανίδου, και πολλούς άλλους ηλικιωμένους αρπάζοντάς τους χρήματα, κοσμήματα και κυρίως… την ψυχική τους ηρεμία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης