Στη Δικαιοσύνη κτηνοτρόφος για εμπρησμό από πρόθεση

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012, 12:47
Στη Δικαιοσύνη κτηνοτρόφος για εμπρησμό από πρόθεση
Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ώστε να λογοδοτήσει για τις πράξεις του, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ένας κτηνοτρόφος που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση.

Σύμφωνα με το rethemnosnews ο άνθρωπος αυτός φέρεται να έχει άμεση σχέση με την πυρκαγιά που προκλήθηκε το πρωί της 29ης Οκτωβρίου στο χωριό Άγιος Βασίλειος.

Θυμίζουμε ότι την ημέρα εκείνη στο νομό Ρεθύμνου ξέσπασαν άλλες δέκα φωτιές, η μία εκ των οποίων μάλιστα απείλησε και τον οικισμό Καστρί του δήμου Μυλοποτάμου.

Και ενώ οι βοσκοφωτιές που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες αποτελούν πλέον μάστιγα για το νησί, οι πυροσβεστικές αρχές ολοένα και πιο δύσκολα καταφέρνουν να φτάσουν στα ίχνη και στη σύλληψη των δραστών, αφού το πρώτο μέλημά τους σε κάθε πυρκαγιά είναι η κατάσβεσή της και στη συνέχεια η εξιχνίαση του υπόθεσης.

«Αν δεν υπάρχει επ’ αυτοφώρω σύλληψη ή ομολογία από κάποιον που το έχει δει, τότε είναι δύσκολο να προχωρήσουμε σε σύλληψη εμπρηστή. Άλλωστε, στο Ρέθυμνο δεν μιλάει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις ακόμα και να ξέρει», σχολίασε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Π.Υ. Γιώργος Μαρκουλάκης.

Ο ίδιος πάντως καλεί τους πολίτες τώρα που έληξε η αντιπυρική περίοδος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βάζουν φωτιές, αφού -όπως λέει- μια λάθος απόφασή τους, μπορεί να τους οδηγήσει στο γραφείο του εισαγγελέα. «Ακόμα και το χειμώνα όταν καίνε τα κλαδιά να το κάνουν μόνο όταν δεν φυσά αέρας και αφού νωρίτερα θα έχουν λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα», κατέληξε ο κ. Μαρκουλάκης.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012, 13:20