Κανονικά θα προχωρήσει ο διεθνής διαγωνισμός του ΟΟΣΑ για την έκδοση ηλεκτρονικών «έξυπνων καρτών», μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας όλων των προσφυγών που είχαν κατατεθεί από κοινοπραξίες οι οποίες συμμετείχαν σ’ αυτόν για να αναλάβουν το έργο.

Πρόκειται για το αυτοματοποιημένο σύστημα συλλογής κομίστρου (ΑΣΚΚ), προϋπολογισμού 94 εκατομμυρίων ευρώ, για τις εταιρείες του ΟΟΣΑ, με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, έργο για το οποίο προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός, προκειμένου η ανάθεσή του να γίνει στην κοινοπραξία που θα υποβάλει την πιο συμφέρουσα προσφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη, ύστερα από πρόταση της επιτροπής διαγωνισμού, με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών έχουν προκριθεί όλες οι κοινοπραξίες στη β’ φάση για την υποβολή των προσφορών και την αξιολόγησή τους. Ωστόσο, όλες οι υποψήφιες εταιρείες, πλην μίας, άσκησαν προδικαστικές προσφυγές που απορρίφθηκαν από το Δ.Σ. του ΟΑΣΑ και η α’ φάση του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε. Οι πέντε εταιρείες, ωστόσο, προσέφυγαν και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στρεφόμενη η μία σε βάρος της άλλης με το επιχείρημα ότι δεν πληρούν συγκεκριμένους όρους της διακήρυξης και θα έπρεπε να αποκλειστούν.

Μεταξύ των εταιρειών που συμμετέχουν στις κοινοπραξίες είναι οι: INTRACOM SERVICES, INTRASOFT INTERNATIONAL, INTRACOM A.E. Τηλεπικοινωνιακών Λύσεων, INTRACOM Κατασκευές Α.Ε. Τεχνικών Έργων και Μεταλλικών Κατασκευών, ELSAG DAMAT s.p.a – SWARCO, G45 ΕΛΛΑΣ και ΕΡΙΚΣΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Τηλεπικοινωνιακού Υλικού. Το Δ’ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των κοινοπραξιών, γεγονός που σηματοδοτεί τη συνέχιση των διαδικασιών του διαγωνισμού.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης