Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο 1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, αφού σήμερα στην παράσταση διαμαρτυρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από φοιτητικούς συλλόγους, μέλη της ΚΝΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, κάποιοι μαθητές ήρθαν σε διαπληκτισμό με τους συγκεντρωμένους. Βόμβες και μολότοφ πετούσαν οι κουκουλοφόροι που ήταν μέσα στο σχολείο. Η αστυνομία βρέθηκε από νωρίς στο σχολείο προσπαθώντας να επιβάλλει την τάξη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, έγιναν και προσαγωγές.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 08:00 που ξεκίνησαν να προσέρχονται στο σχολείο οι μαθητές σημειώθηκε ένταση, με πολλά παιδιά να εξαπολύουν λεκτική επίθεση στους φοιτητές που μοίραζαν φυλλάδια. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη γύρω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

 

«Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε του σχολείου, του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ, που χθες έγιναν μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού φασιστικής επίθεσης από περιθωριακά στοιχεία, που από τον προαύλιο χώρο του σχολείου επιτέθηκαν σε συγκέντρωση φοιτητών. Είναι ένα απόλυτα καταδικαστέο περιστατικό. Ένα περιστατικό που δείχνει και με τον τρόπο που έγινε, κουκούλες, κράνη, ότι αυτοί που το οργάνωσαν δεν έχουν καμία σχέση με τους μαθητές και τους αγώνες τους» δήλωσε ο γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, Γιάννης Βασιλειάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεντρώσεις με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια

Να σημειωθεί ότι, στις 08:00, έχουν καλέσει σε συγκέντρωση άτομα του εθνικιστικού χώρου, με σημείο συνάντησης το Δημαρχείο Ευόσμου και με στόχο να ξεκινήσουν πορεία προς το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Το απόγευμα, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα χθεσινά επεισόδια στην Πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη.

Ήδη, από νωρίς το πρωί, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ συγκεντρώθηκαν έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, αναρτώντας μάλιστα πανό που αναγράφει χαρακτηριστικά: «Έξω οι φασίστες από τα σχολεία μας».

Πηγή: thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης