Δέκα εργαζόμενοι στις υπηρεσίες λειτουργίας της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μετά από τεστ που διενεργήθηκαν στο τελευταίο 24ωρο ενώ για αύριο, Τετάρτη, έχουν προγραμματιστεί 400 τεστ σε εργαζομένους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες της Διοίκησης για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19 μεταξύ των εργαζομένων της, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, των ιατρών εργασίας, αλλά και το Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης που έχει καταρτίσει η εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, 171 μοριακοί έλεγχοι σε εργαζομένους των υπηρεσιών λειτουργίας της εταιρείας, ενώ για αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον 400 τεστ σε εργαζόμενους, τα οποία θα συνεχιστούν την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, αλλά και για όσο διάστημα απαιτηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τα τεστ που διενεργήθηκαν στο τελευταίο 24ωρο διαγνώστηκαν 10 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό. Στους εργαζόμενους αυτούς δόθηκαν οι απαιτούμενες οδηγίες για την κατ’ οίκον παραμονή τους επί 14ήμερο, ενώ ξεκίνησε αμέσως η ιχνηλάτηση των επαφών τους, καθώς και έκτακτη απολύμανση των χώρων όπου εργάστηκαν» τονίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, η οποία και εύχεται «περαστικά και ταχεία ανάρρωση στους εργαζόμενους».

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, απολυμάνθηκαν εκτάκτως και συνεχίζουν να απολυμαίνονται τακτικά, με διάλυμα χλωρίνης, οι χώροι στους οποίους βρέθηκαν ή εργάστηκαν οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ έγινε απολύμανση με νέφωση στο χώρο ανάπαυσης οδηγών, στο αμαξοστάσιο Σεπολίων και σε όλους τους συρμούς που στάθμευσαν στο ίδιο αμαξοστάσιο.

Όπως τονίζει η Διοίκηση της εταιρείας, από την αρχή της πανδημίας λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα και τηρούνται απαρέγκλιτα όσα επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχει εκδοθεί σχετικές οδηγίες. «Ενδεικτικά αναφέρουμε τακτικούς καθαρισμούς – απολυμάνσεις, νεφελοψεκασμούς όπου είναι δυνατόν, χορήγηση μασκών, αντισηπτικών, γαντιών, προστασία ευπαθών ομάδων, τήρηση αποστάσεων, διεξαγωγή μοριακών τεστ Covid-19 κλπ., μέτρα αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνονται σε όλα τα μετρό και τα συγκοινωνιακά μέσα της Ευρώπης.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Όλοι οι σταθμοί του δικτύου, τα Κέντρα Ελέγχου Λειτουργίας και οι λοιποί χώροι εργασίας – εγκαταστάσεις της ΣΤΑΣΥ καθαρίζονται επιμελώς από συνεργεία καθαρισμού με ειδικά καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα, ενώ δίνεται έμφαση για περισσότερο επιμελημένη καθαριότητα των σημείων με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κλπ.). Οι συρμοί μετά το τέλος της βάρδιας και την απόσυρσή τους στα αμαξοστάσια καθαρίζονται και απολυμαίνονται με νέφωση, με τη χρήση των προβλεπομένων εγκεκριμένων προϊόντων, ενώ δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, πόρτες, κάθετες μπάρες κλπ.)», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης