Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση έξω ακριβώς από το Καρπενήσι και έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτες δεκάδες στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης, σταυλικές εγκαταστάσεις και μελίσσια, με τις φλόγες να απειλούν σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να εκδηλώθηκε δίπλα στο δρόμο για Καρπενήσι και στο σημείο της διασταύρωσης για Κεφαλόβρυσο και γρήγορα εξαπλώθηκε στο βουνό, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πέρασμα τους οι φλόγες, που πλέον κινούνται σε δύο διαφορετικά μέτωπα, έχουν κάψει δεκάδες στρέμματα δασικής και χαμηλής βλάστησης ενώ παράλληλα κατέστρεψαν μελίσσια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Κοντά στα δύο μέτωπα, βρίσκονται δύο ξενοδοχεία αλλά και εξοχικές κατοικίες που απειλούνται, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μάχη με τις φλόγες, έχουν ριχθεί η επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Ευρυτανίας, οχήματα της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ευρυτανίας ενώ στην περιοχή κινούνται και οχήματα από την Φθιώτιδα.

Οι τοπικές αρχές σημειώνεται πως έχουν ζητήσει επέμβαση εναέριων πυροσβεστικών μέσων, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

Πληροφορίες από: evrytanikospalmos.gr – info-karpenisi.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης