Λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό της 13χρονης Χριστίνας Κρασσά, η αστυνομία συνέλαβε τον 23χρονο Αλβανό ο οποίος κρυβόταν στα Λουτρά Ελευθερών Καβάλας. Έπειτα από έφοδο αστυνομικών σε αγροτική έκταση, το μεσημέρι της Παρασκευής ο Marjon Ajazi έπεσε στα χέρια των Αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία, καθώς κατηγορείται για αρπαγή σε βαθμό κακουργήματος.

(Δεμένος με χειροπέδες και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του, οδηγήθηκε το απόγευμα στο Αστυνομικό Μέγαρο της Καβάλας ο 23χρονος)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξω από την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας, ο αστυνομικός διευθυντής δήλωσε: «Τον συλλάβαμε στις δύο παρά πέντε με τη βοήθεια του πρώην εργοδότη του, σε συγκεκριμένο σημείο πάλι στην ίδια περιοχή, που βρέθηκε χθες το ανήλικο κορίτσι. Απαγωγή δεν ήταν. Η ανήλικη οικειοθελώς ήρθε στην Καβάλα με λεωφορείο.Ο νεαρός ήθελε να τη στείλει πίσω, όμως το κορίτσι δεν επιθυμούσε να γυρίσει.
Τις πρώτες δύο μέρες προμηθεύονταν φαγητό από άλλο αλλοδαπό εργάτη, την τρίτη μέρα δεν προμηθεύτηκαν φαγητό και την τέταρτη μέρα βοήθησε ο εργοδότης του. Η κοπέλα δεν έδειξε μετανιωμένη. Αγαπιούνται τα παιδιά και δεν ήθελε να γυρίσει πίσω», κατέληξε ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας».

Αίσιο τέλος στην υπόθεση της Χριστίνας

Η ανήλικη, η οποία αναζητείτο από τη Δευτέρα στην ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου, βρέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Καβάλας.

Την είδηση του εντοπισμού της μικρής Χριστίνας ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter η ΜΚΟ «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι η κοπέλα παραδόθηκε από γνωστό του 23χρονου περίπου μία ώρα με 45 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Την ανήλικη παρέλαβε ασθενοφόρο της οργάνωσης και τη μετέφερε στο νοσοκομείο Καβάλας. Η 13χρονη φέρει μόνο κάποιες επιφανειακές εκδορές λόγω του δύσβατου της περιοχής. Κατά τα άλλα, είναι καλά στην υγεία της.

(Οι δηλώσεις του Κ. Γιαννόπουλου για τον εντοπισμό της 13χρονης)

Ο άνθρωπος «κλειδί»

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών της Καβάλας για τον εντοπισμό της ανήλικης δεν είχαν φέρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν τεράστια. Στις έρευνες βοηθούσαν ελικόπτερο της αστυνομίας, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και πλήθος εθελοντών, που γνώριζαν καλά την ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου.

Η πρωινή έρευνα της Πέμπτης που έγινε με τη συνδρομή και του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας δεν απέδωσε, ωστόσο οι αστυνομικές Αρχές εμφανίζονταν πεπεισμένες πως ήταν θέμα ωρών να τους εντοπίσουν. Τελικά, η προσέγγιση του ανθρώπου, στον οποίο είχε εργαστεί ως βοσκός ο 23χρονος Αλβανός, ήταν το «κλειδί» για τον εντοπισμό της 13χρονης, που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στα Σπάτα, αλλά και για τη σύλληψη του νεαρού.

Οι αστυνομικοί είχαν την ελπίδα πως ο αλλοδαπός θα ζητούσε τη βοήθεια από το πρώην αφεντικό του, γι’ αυτό και του είχαν δώσει σαφείς οδηγίες σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο. Πράγματι, ο Marjon Ajazi έκανε την εμφάνισή του χθες το βράδυ έξω από την πόρτα του κτηνοτρόφου.

Το προφίλ του νεαρού

Ο 23χρονος εργάστηκε ως βοσκός στη στάνη που διατηρεί ο κτηνοτρόφος στο Παγγαίο κι έτσι γνώριζε πολύ καλά την περιοχή. Έπειτα από συζήτηση ο νεαρός πείστηκε να υποδείξει το σημείο όπου βρισκόταν το κορίτσι. Μαζί με τον γιο του πρώην αφεντικού του, ο Marjon Ajazi έφθασε κοντά στην 13χρονη, η οποία στη συνέχεια οδηγήθηκε στις Αρχές, την ίδια στιγμή που εκείνος παρέμεινε στο βουνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους είχαν επιχειρήσει να φύγουν και πριν από έναν χρόνο, ενώ, όπως προέκυψε, το τελευταίο χρονικό διάστημα διατηρούσαν συχνή επαφή μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο facebook, ο νεαρός εργάζεται ως DJ σε διάφορα μπαρ της περιοχής, μένει στο Παλαιό Τσιφλίκι στην Καβάλα και δηλώνει πως ενδιαφέρεται για γνωριμίες με γυναίκες.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, την Πέμπτη δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 23χρονου Αλβανού.

Πρόκειται για τον AJAZI (επ.) MARJON (ον.) του FATMIR και της RAZIE, που γεννήθηκε στις 25-03-1990 στην Αλβανία, προσωρινά κάτοικος Λουτρών Ελευθερούπολης Καβάλας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής του δράστη σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης