Στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών βρέθηκε και πάλι ο Ελληνοαμερικανός Ι.Κ. ο οποίος είχε καταδικαστεί ως ο αρχηγός της συμμορίας «Locos C» στην Χίο, υπόθεση η οποία είχε συγκλονίσει την κοινωνία του νησιού τα Χριστούγεννα του 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, ο 40χρονος πλέον «Τζόνι» εντοπίστηκε μετά από παρακολούθηση, από ομάδα της Δίωξης Ναρκωτικών, μαζί με άλλα δύο άτομα μέσα στο αυτοκίνητό του στην λεωφόρο Καλαμακίου στον Άλιμο, σε ένα ραντεβού που οι αστυνομικοί υποπτεύονταν ότι αφορούσε διακίνηση ναρκωτικών. Στην κατοχή του αλλά και στο σπίτι του, που ερευνήθηκαν στην συνέχεια, βρέθηκε ένα πιστόλι και ποσότητες χασίς, κοκαΐνης, αλλά και άλλων ναρκωτικών ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση της συμμορίας των «Locos C» είχε αποκαλυφθεί μετά από έρευνες δύο μηνών και τηλεφωνικές παρακολουθήσεις εκατοντάδων ατόμων στην Χίο, από τον «κοριό» της ΕΥΠ. Η Ασφάλεια του νησιού είχε ξεκινήσει τις έρευνες κυρίως μετά από καταγγελίες γονέων που ανέφεραν ότι τα παιδιά τους είχαν «μπλέξει με χρήση ναρκωτικών» μέσα από μια παρέα νεαρών αλλά και ανήλικων της πόλης που σύχναζαν στο πάρκο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η συγκεκριμένη «παρέα» ήταν για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν ξεκινήσει η αστυνομική έρευνα, πρωταγωνιστής σε άγριες συμπλοκές και ξυλοδαρμούς στην παραλία της πόλης και τότε τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης έκαναν λόγο για «συμμορία επικίνδυνη με δράση πρωτοφανή για τα δεδομένα της πόλης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά στην επιχείρηση που ξεκίνησε τα Χριστούγεννα του 2011 και ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιανουαρίου 2012 συνελήφθησαν 34 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλοί ανήλικοι, οι περισσότεροι από τους οποίους τελικά δικάστηκαν και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Ο Ι.Κ. ή Τζόνι, όπως ήτα γνωστός στο νησί, έχει γεννηθεί στο Σικάγο και η μητέρα του τον έστειλε σε συγγενείς της στην Χίο όταν ήταν 15 χρονών, προκειμένου να τον απομακρύνει από συμμορίες της αμερικανικής πόλης και την χρήση ναρκωτικών, όπως ο ίδιος είχε καταθέσει.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ήταν ο αρχηγός των «Locos C» και διακινούσε κοκαΐνη και χασίς. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 χρόνων και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ τον Μάιο του 2013. Από ανάρτηση στην σελίδα του στο facebook φαίνεται ότι αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2015.

Τον περασμένο Ιανουάριο ανήρτησε φωτογραφία του μέσα από το δωμάτιο του στην πόρτα του οποίο είναι ζωγραφισμένο το σήμα της «συμμορίας της Χίου». Με την νέα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα.

Πηγή: astinomiko.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης