Ο αρχηγός της σπείρας των διαρρηκτών, που είχε ρημάξει σπίτια και αποθήκες σε Αττική, Χαλκίδα και Λουτράκι, δεν ήταν κάποιος τυχαίος. Στα 42 του χρόνια είχε προλάβει να ανακηρυχτεί σε «VOR V ZAKONE» ή «Thieves in Law» (ο κλέφτης των κλεφτών). Ένας «τιμητικός» τίτλος που δίνεται από την γεωργιανή Μαφία σε… εξέχουσες προσωπικότητες. Η αδυναμία του είναι τα προϊόντα Louis Vuitton πολλά από τα οποία βρήκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών στην μονοκατοικία του στην περιοχή της Πεύκης.

Στη χώρα μας δεν είχε συλληφθεί ποτέ αλλά όταν σεσημασμένος σε Γεωργία και Ουκρανία. Μάλιστα, στο βίντεο που παρουσιάζει η zougla.gr, φαίνεται να δίνει μια μικρή «συνέντευξη» στις τοπικές αρχές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Σε ελάχιστες περιπτώσεις ήταν παρών στις επιδρομές που έκανε η σπείρα. Τον ρόλο αυτό είχε ο 32χρονος επιχειρησιακός αρχηγός της σπείρας ο οποίος είχε το γενικό πρόσταγμα στις επιθέσεις που έκαναν οι συνεργοί του. «Επιπλέον έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα στις κάμερες που υπήρχαν στην περιοχή προκειμένου να μην τους καταγράψουν». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η συμμορία φρόντιζε πριν μπει στο σπίτι να ελέγξει ότι οι ένοικοι έλειπαν. «Κοιτούσαν αν οι γλάστρες ήταν ποτισμένες, αν τα παντζούρια ήταν κλειστά ενώ πάντα υπήρχε και τσιλιαδόρος. Επίσης, έβλεπαν τις φωτογραφίες μέσα στα σπίτια ώστε να γνωρίζει ο τσιλιαδόρος πάτε επιστρέφουν οι ένοικοι» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας που ασχολήθηκε με την υπόθεση.   

Χρησιμοποιούσαν τέσσερα επιχειρησιακά οχήματα, το ένα μάλιστα με γαλλικές πινακίδες. Ανάμεσα στα αντικείμενα που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί ήταν και ένα ζευγάρι ασυρμάτων οι οποίοι ενδεχομένως να ήταν το μέσο επικοινωνίας των κακοποιών κατά την διάρκεια των επιθέσεων τους. Ωστόσο, δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο από την έρευνα των αστυνομικών.  

Για να μην προκαλούν με την παρουσία τους, κυρίως τους κατοίκους της περιφέρειας, έκαναν τις διαρρήξεις σε Χαλκίδα και Λουτράκι αυθημερόν και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις «απέφευγαν να μιλάνε στη μητρική τους γλώσσα μεταξύ τους προκειμένου να μην κινήσουν τις υποψίες λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τις μικρές κοινωνίες των επαρχιακών πόλεων».  

Η σπείρα κατηγορείται για «42 διαρρήξεις, ενώ κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, ασημικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Το όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης από την εγκληματική τους δράση υπερβαίνει τις 194.000 ευρώ». 

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε συνεργασία με διεθνείς αστυνομικούς οργανισμούς εξετάζεται η διεθνής δράση της εγκληματικής οργάνωσης και οι δεσμοί των μελών της με άλλες εγκληματικές οργανώσεις στο εξωτερικό». 

Δείτε περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης