«Φωτιές» ανάβει το ενδεχόμενο κατάργησης των ειδικών μισθολογίων στα σώματα Ασφαλείας, στο πλαίσιο των μέτρων που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να εξοικονομηθούν 11,5 δισ. ευρώ, ενόψει της άφιξης των δανειστών.

Η προοπτική του «ψαλιδιού» στους μισθούς όσων εργάζονται στην Αστυνομία, το Λιμενικό την Πυροσβεστική και κυρίως στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει προκαλέσει έντονες διαβουλεύσεις και αντεγκλήσεις ανάμεσα στα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση, ενώ μεγάλες είναι οι αντιδράσεις αξιωματούχων μέσα από το υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν μέσα από τα δύο υπουργεία, τόσο ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, υποστηρίζουν ότι τα ειδικά μισθολόγια πρέπει να παραμείνουν πάση θυσία ως έχουν τουλάχιστον για το «μάχιμο» προσωπικό. Ειδικά από τη στιγμή που παρατηρείται αύξηση της εγκληματικότητας, φαινόμενα εμπρησμού στα δάση και η αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας σε θέματα που έχουν να κάνουν με την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι αρκετά στελέχη της ΝΔ υπογραμμίζουν ότι εφόσον το μέτρο εφαρμοστεί τότε είναι σαν να… κηρύττουν πόλεμο σε βάρος των ένστολων.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι ενήμερος για όλα αυτά και η γραμμή που βγαίνει από το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι θα δοθεί μάχη με την Τρόικα έτσι ώστε να αποφευχθεί το «ψαλίδι» στους «μάχιμους». Ωστόσο, φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» πλέον η απόφαση για την κατάργηση των ειδικών μισθολογίων σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες, με τις μεσο-σταθμικές μειώσεις μισθών να ξεκινούν από 12% και να φθάνουν μέχρι το 20% για τους υψιλόμισθους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Πέλεκυς 12,4% στα ειδικά μισθολόγια, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012, 19:05

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης