Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Στα πράσα έπιασαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ Αθηνών έναν διακινητή λαθραίων τσιγάρων την ώρα που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε ταξί προκειμένου να μεταφέρει την «πραμάτεια» του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 21.45 χτες το βράδυ, όταν μια ομάδα της ΔΙΑΣ Αθηνών περιπολούσε στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα. Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ένα ταξί να έχει σταθμεύσει έξω από το σπίτι του συλληφθέντα και αυτόν να βγαίνει από αυτό κρατώντας μια σακούλα σκουπιδιών μαύρη και να κατευθύνεται προς το όχημα.

Στη θέα των αστυνομικών, ο άνδρας που, όπως προέκυψε αργότερα, κατάγεται από το Μπαγκλαντές, πέταξε τη σακούλα και άρχισε να τρέχει χωρίς να καταφέρει ωστόσο να φτάσει μακρυά καθώς ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τον έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στη σακούλα βρήκαν πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ταινία φόρου κατανάλωσης. Σε έλεγχο δε που ακολούθησε στο ταξί βρέθηκαν στο πορτ-μπαγκάζ τέσσερις τέτοιες μαύρες σακούλες σκουπιδιών γεμάτες με λαθραία τσιγάρα. Επιπλέον έρευνα έγινε και στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας από την οποία είχε εξέλθει ο συλληφθείς όπου και εντοπίστηκαν ακόμη τρεις κούτες γεμάτες επίσης με το ίδιο περιεχόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από την σχετική καταμέτρηση, προέκυψε ότι ο αριθμός των πακέτων των λαθραίων τσιγάρων φτάνει τα 7.439(!), ενώ κατασχέθηκαν και 425 πακέτα καπνού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης