Στα λευκά ξύπνησε ένα μεγάλο κομμάτι της Φθιώτιδας το πρωί της Δευτέρας μετά την επίσκεψη του «Ηφαιστίωνα» τις βραδινές ώρες της Κυριακής αλλά και τις πρώτες πρωινές της νέας ημέρας. Η Λοκρίδα και κυρίως τα χωριά της  δέχτηκαν αρκετό όγκο χιονιού τις βραδινές ώρες ενώ χιονόπτωση είχαμε τόσο προς Μπράλο όσο και προς Δομοκό.

Μάλιστα ακόμη και αυτή την ώρα η χιονόπτωση είναι έντονη προς Δομοκό από το Σανατόριο και πάνω. Σύμφωνα με ενημέρωση του υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Θανάση Καρακάντζα: «… η χιονόπτωση ήταν ακατάπαυστη τις βραδινές ώρες προς Δομοκό. Εκτός από χιονοθύελλα είχαμε σχεδόν και 10 μποφορ αέρα. Τα εκχιονιστικά ενεργούσαν συνεχώς και δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα. Είχε πέσει και αρκετό αλάτι και δεν είχαμε βέβαια τόσο έντονο φαινόμενο όσο με την “Ζηνοβία”. Ακόμη και αυτή την ώρα έχουμε χιονόπτωση από Σανατόριο και πάνω προς Δομοκό. Στα υπόλοιπα σημεία το φαινόμενο έχει κοπάσει». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πυκνή και έντονη χιονόπτωση είχαμε λίγο μετά τις 02.00 στην περιοχή της Θήβας με συνέπεια μέσα σε λίγα λεπτά να καλυφθεί η εθνική οδός Αθηνών Λαμίας με χιόνι από το 93ο χιλιόμετρο στα διόδια της Θήβας έως και το 110 km στο Κάστρο Βοιωτίας. Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινήθηκαν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνοντας αλάτι για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο. Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν σημειώθηκε στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Πετρωτό Δομοκού

Χιονιά είχαμε και στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας στην περιοχή της Ευρυτανίας, στην περιοχή του Δομοκού, στο δρόμο Αμφίκλειας προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και στα χωριά της Βοιωτίας και της Φωκίδας γύρω από το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού όπου είναι απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα λευκά και τα χωριά της Οίτης
 

Πηγή: lamianow

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης