Στα ΚΕΠ όλης της επικράτειας μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται για τις διαδικασίες έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών, προκειμένου να χρησιμοποιούν την ψηφιακή υπογραφή, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελή Τζωρτζάκη.

Σύμφωνα με την απόφαση, αρμόδια για την παραλαβή των αιτημάτων και την ταυτοποίηση των στοιχείων των φυσικών προσώπων, προκειμένου να εκδώσουν ή να ανανεώσουν ψηφιακό πιστοποιητικό, είναι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε ολόκληρη την επικράτεια. Νέο στοιχείο αποτελεί η δυνατότητα να πιστοποιηθούν ως Αρχές Εγγραφής και φορείς που εκπροσωπούν επαγγελματικές ενώσεις, με στόχο την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ήδη από τον Ιανουάριο του 2012, είχαν δοθεί, στο πλαίσιο πιλοτικής εφαρμογής, 500 ψηφιακές υπογραφές μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) σε δικηγόρους, για να μπορούν να καταθέτουν δικόγραφα ηλεκτρονικά, και 500 μέσω του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) σε μηχανικούς, για να καταθέτουν με τον ίδιο τρόπο οικοδομικές άδειες.

Πρόθεση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να αναπτυχθούν εφαρμογές και υπηρεσίες σύντομα, ώστε να μπορεί ο πολίτης να χρησιμοποιήσει την ψηφιακή του υπογραφή για πλήθος υπηρεσιών, ακόμη και από το κινητό του. Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται επαφές με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών κ.λπ.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης