Στα γαλανόλευκα ντύθηκε η Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, 08:05
Στα γαλανόλευκα ντύθηκε η Αθήνα

Στα γαλανόλευκα «ντύθηκαν» εμβληματικά κτήρια και τοπόσημα του κέντρου της Αθήνας για να τιμηθούν τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Σε ανακοίνωση του, ο δήμος Αθηναίων επισημαίνει ότι «Πλάι στα μνημεία που γιορτάζουν φέτος την ελληνική επανάσταση στην Αμερική, την Αυστραλία και Νότια Αφρική και σε κάθε γωνιά της γης, στην καρδιά της Αθήνας, η πλατεία Ομονοίας και η Τεχνόπολη φωτίζονται στα χρώματα της γαλανόλευκης, στο κτίριο του δημαρχείου προβάλλεται ένα εντυπωσιακό projection mapping, ενώ στην πλατεία Συντάγματος δεσπόζει μία εγκατάσταση από 200 σημαίες –μία για κάθε χρονιά από το 1821- αλλά και μία ελληνική σημαία φτιαγμένη από λουλούδια, 5.000 λευκά και μπλε άνθη άλυσσου και 2.500 υάκινθους. Κι όλα αυτά έρχονται να μας θυμίσουν τους αγώνες όσων πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, μα πάνω απ’ όλα να αναδείξουν αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε εμείς σήμερα.

»Αν και οι συνθήκες μας επιβάλλουν να είμαστε μακριά και δεν θα γιορτάσουμε όπως ονειρευόμασταν, παραμένουμε όλοι μαζί. Ενωμένοι. Και με κοινή αφετηρία μας το παρελθόν, κοιτάζουμε κατάματα το παρόν και οραματιζόμαστε μαζί το μέλλον για την Αθήνα, για την Ελλάδα του αύριο».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, 08:05