Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε στη χώρα η κακοκαιρία «Πηνελόπη». Το χαμηλό βαρομετρικό, το οποίο έφθασε από την περιοχή της Ιταλίας, έφερε ισχυρές βροχές σε πολλές περιοχές.
Λαμία
Η συνεχόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών δημιούργησε τα πρώτα προβλήματα στη Λαμία.

Ο χείμαρρος του Ξηριά φούσκωσε, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τοποθετήσουν κώνους, απαγορεύοντας τη διέλευση των οχημάτων.
Κέρκυρα: Η «Πηνελόπη» ξέσπασε στον Ανεμόμυλο…

Τα πτερύγια του Ανεμόμυλου στη Γαρίτσα «λύγισαν» από τους ισχυρούς ανέμους που έφερε η «Πηνελόπη», το χαμηλό βαρομετρικό που σχηματίσθηκε στην Ιταλία και από χθες πλήττει την περιοχή με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς νοτιάδες και την έντονη βροχόπτωση.
Λάρισα

Ισχυρή βροχόπτωση εκδηλώνεται αυτήν την ώρα στα παράλια του Δήμου Αγιάς στη Λάρισα.
Από την επέλαση του φαινομένου έχει γεμίσει νερά η είσοδος του Αγιοκάμπου. Σύμφωνα με τους κατοίκους, στο συγκεκριμένο σημείο η στάθμη του νερού έχει ανέβει αρκετά.
Μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου προσπαθούν στην παραλία να ανοίξουν διόδους για να αποφευχθεί το «φούσκωμα» των ρεμάτων.
Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση από τον Δήμο Αγιάς, τα δύο ρέματα στη Βελίκα έχουν «φουσκώσει» σημαντικά και έχουν καταστήσει αδύνατη τη διέλευση των αυτοκινήτων.
Μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
Προβλήματα στις μετακινήσεις προκάλεσε η βροχόπτωση που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι οδηγοί σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους. Αυξημένη είναι η κίνηση σε Τσιμισκή, στην Εγνατία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η ίδια εικόνα παρατηρείται και στην άνοδο της Λαγκαδά, στην Μπότσαρη, καθώς και στη Βασιλ. Όλγας. Αυξημένη κυκλοφορία καταγράφεται και στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.
Πολλά προβλήματα στην Παστίδα Ρόδου

Πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο σημειώνονται από τις έντονες βροχοπτώσεις και στην κοινότητα Παστίδα της Ρόδου.

Από τη δημοτική κοινότητα Παστίδας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Η κακοκαιρία του τελευταίου Σαββατοκύριακου ανέδειξε για άλλη μια φορά την απαράδεκτη κατάσταση πολλών δρόμων της Κοινότητάς μας. Ακόμα και μέσα στο κέντρο του οικισμού όπου υπάρχουν χωματόδρομοι που με την πρώτη δυνατή βροχή γίνονται απροσπέλαστοι. Παρά την επέμβαση του Δήμου το Σαββατοκύριακο μετά τη βροχή οι δρόμοι αυτοί δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν».
Πηγή: tvstar.gr, corfunews.gr, larissanet.gr, seleo.gr, rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης