«Βροχή» εισαγγελικών παραγγελιών στη Διεύθυνση Καθαριότητας για τον καθαρισμό εστιών μόλυνσης στην πόλη.

Διαμερίσματα σε πολυκατοικίες που έχουν καταστεί με ευθύνη των ιδιοκτητών τους σε… σκουπιδότοπους, αυλές και οικόπεδα που από το ύψος των χορταριών θυμίζουν… ζούγκλα… Η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Βόλου, λαμβάνει βροχή εισαγγελικών παραγγελιών για τον καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων αλλά και διαμερισμάτων, που αποτελούν εστίες μόλυνσης στην πόλη και την ίδια ώρα συνιστούν «βόμβα» για την εκδήλωση πυρκαγιών δίπλα σε κατοικημένα σπίτι και επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένοικοι διαμερισμάτων σε πολυκατοικία της οδού Κ. Καρτάλη στη συμβολή της με την 28ης Οκτωβρίου, έδωσαν σύμφωνα με το taxydromos.gr πολύμηνο αγώνα μέχρι να καθαριστεί το διαμέρισμα συγκατοίκου τους στον τρίτο όροφο της οικοδομής που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Η ένοικος του διαμερίσματος, μετέφερε στο σπίτι ό,τι μάζευε απ’ έξω και από κάδους απορριμμάτων. Οταν συνεργεία της διεύθυνσης καθαριότητας του δήμου Βόλου, κλήθηκαν να μπουν μέσα στο σπίτι για να καθαρίσουν, η πόρτα δεν… άνοιγε από τον όγκο των σκουπιδιών που είχαν κατακλύσει το πεντάρι.

Οι ένοικοι επί μήνες δεν τολμούσαν να ανοίξουν τις εξώπορτες των σπιτιών τους, λόγω της δυσοσμίας. Τελικά συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας έδωσαν τη λύση καθαρίζοντας το διαμέρισμα – τρώγλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο αντίστοιχο διαμέρισμα είχε καθαριστεί στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη και Σωκράτους, επίσης μετά από καταγγελίες ενοίκων άλλων διαμερισμάτων που έφθασαν μέχρι τον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Βιολέτα Καντόλα, αυτή την περίοδο επιχειρείται, καθαρισμός οικοπέδων, αυλών σε σπίτια ιδιωτών, που έχουν μετατραπεί σε… ζούγκλες και εγκυμονούν κινδύνους για την πρόκληση πυρκαγιών.

Την ίδια ώρα συνιστούν εστίες μόλυνσης μέσα στην πόλη, καθώς εκτός από χόρτα ανάμεσά τους «κρύβονται» κάθε λογής σκουπίδια που πετούν ασυνείδητοι.
Επιχειρήσεις έχουν γίνει εκτός από το διαμέρισμα της Κ. Καρτάλη, σε οικόπεδο στη συμβολή των οδών Νικοτσάρα και Χατζηδάκη, σε αυλές σπιτιών στις οδούς Αχιλλοπούλου – Κουντουριώτου, Αθηνάς 51, Μιαούλη 14, 2ας Νοεμβρίου – Ζάχου, Βρυούλων 14 και σε οικόπεδα στις οδούς Ερμού – Μεταμορφώσεως, Αταλάντης – Αδράστου, κάτω από τον περιφερειακό και στο χείμαρρο Ματσάγγου στην Αγριά.

Στις δημοτικές ενότητες

Παράλληλα με την εξάλειψη εστιών μόλυνσης στο κέντρο της πόλης, ξεκίνησε η κοπή χόρτων στις δημοτικές ενότητες, στο πλαίσιο της πυροπροστασίας του δήμου. Η κοπή χόρτων εξελίσσεται στην περιοχή της Αισωνίας, ενώ αναμένεται η εργολαβία και για τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης