Σπείρα εκβίαζε ιδιοκτήτη γραφείου τελετών στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014, 10:58
Σπείρα εκβίαζε ιδιοκτήτη γραφείου τελετών στη Θεσσαλονίκη
Εξαρθρώθηκε σπείρα ομογενών, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν την Παρασκευή, έπειτα από διαδοχικές επιχειρήσεις της αστυνομίας στην περιοχή της Θέρμης και των Αμπελοκήπων, δύο ομογενείς, ηλικίας 35 και 34 ετών.

Προηγήθηκε καταγγελία του 42χρονου θύματος, σύμφωνα με την οποία τα μέλη της συμμορίας που είχε «προσλάβει» κατά το παρελθόν προκειμένου να τον συνοδεύσουν σε ιδιωτική συνάντηση, η οποία αφορούσε τη διευθέτηση οικονομικής διαφοράς με συγγενικό του πρόσωπο, απαιτούσαν εκβιαστικά και σε ορισμένες περιπτώσεις λάμβαναν διάφορα χρηματικά ποσά για να εξακολουθήσουν να του παρέχουν «προστασία». Σε περίπτωση μάλιστα παρέλευσης προθεσμιών που έθεταν για την ικανοποίηση των εκβιαστικών τους όρων, οι δράστες μεταχειρίζονταν απειλές για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειάς του.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Θέρμης, παρουσιάστηκε το 35χρονο μέλος της σπείρας προκειμένου να παραλάβει μέρος προσυμφωνηθέντος ποσού από τον παθόντα, οπότε και συνελήφθη. Στη συνέχεια, έπειτα από τη διενέργεια αστυνομικών αναζητήσεων, συνελήφθη στην περιοχή των Αμπελοκήπων και ο 34χρονος συνεργός του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένα ημιαυτόματο πιστόλι
  • μία γεμιστήρα με πέντε φυσίγγια
  • 95 φυσίγγια
  • ένα πιστόλι κρότου
  • μία μεταλλική σιδερογροθιά
  • δύο ΙΧΕ και
  • τρία κινητά τηλέφωνα.

Πηγή: seleo.gr

Φωτογραφίες:

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014, 11:32