Ενώ κλιμακώνεται εκθετικά η κρίση με την πανδημία και το επίκεντρό της προσδιορίζεται κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, μετά και την έκκληση της κυβέρνησης, ένα κύμα γιατρών του ιδιωτικού τομέα έσπευσε να δηλώσει έτοιμο να εργαστεί στα δημόσια νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, 150 ενδιαφερόμενοι γιατροί πολλών ειδικοτήτων εντάχθηκαν στη σχετική λίστα του Ιατρικού Συλλόγου, προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία και να συμμετάσχουν στη μάχη για την περίθαλψη των ασθενών με Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός αυτός κρίνεται ήδη μεγάλος και εντυπωσιακός και, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, η σχετική λίστα άνοιξε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή για όσο χρειαστεί.

Διαδικαστικά, τα ονόματα των εγγεγραμμένων στη λίστα δίνονται στις περιφέρειες, οι οποίες θα αποφασίσουν το πώς και το πότε θα αξιολογηθούν οι ιδιώτες γιατροί.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε ανακοινώσει τη δυνατότητα συμμετοχής των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ με αμοιβή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καχυποψία από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Την ίδια στιγμή με καχυποψία βλέπουν εκπρόσωποι της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης την πρόσληψη για ορισμένο χρονικό διάστημα ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητα των υπηρεσιών που θα προσφέρουν, αλλά και για το κατά πόσο θα είναι πραγματικά χρήσιμοι κάποιοι ιδιώτες συνάδελφοί τους οι οποίοι έχουν ειδικότητες που δεν σχετίζονται με τον κορωνοϊό και τις λοιμώξεις που προκαλεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης