Στα γραφεία της Ζούγκλας έφθασε μία κραυγή αγωνίας από ασθενείς που πάσχουν από μυϊκή δυστροφία και οι οποίοι βεβαίως καλούνται να εμβολιαστούν για να προστατευτούν από την πανδημία.

Όπως καταγγέλλεται από τους ίδιους τους ασθενείς, δυστυχώς δεν συμπεριελήφθησαν στις ευάλωτες ομάδες Α και Β ώστε ο εμβολιασμός τους να πραγματοποιηθεί σε νοσοκομεία και κατ’ επέκταση να λάβουν το σκεύασμα της Pfizer ή και της Moderna, τα οποία ενδείκνυνται κατά τους γιατρούς των ασθενών αυτών για την περίπτωσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα άτομα αυτά με μυϊκή δυστροφία συμπεριελήφθησαν στην ηλιακή ομάδα των 30-39 ετών, στα οποία ως γνωστόν στην Ελλάδα χορηγείται το εμβόλιο της Astra Zeneca. Οι θεράποντες γιατροί των ασθενών αυτών τους ζήτησαν να αποφύγουν τον εμβολιασμό τους με αυτό το σκεύασμα για τους γνωστούς λόγους.

Η συλλογικότητα των ασθενών αυτών με μυϊκή δυστροφία αλλά και τα ίδια τα άτομα που ενδιαφέρονται κατά μόνας προσπάθησαν να βρουν μία λύση στο πρόβλημά τους απευθυνόμενοι στις υγειονομικές Αρχές του κράτους, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απάντηση στο αίτημά τους ο εμβολιασμός τους να πραγματοποιηθεί με σκευάσματα τύπου mRNA, δηλαδή Pfizer ή Moderna.

Επισημαίνεται πως αυτοί οι ασθενείς με μυϊκή δυστροφία ακύρωσαν τα προτεινόμενα ραντεβού από το σύστημα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το όλο εγχείρημα του εμβολιασμού τους να είναι στον αέρα. Οι εκπρόσωποι των ασθενών που ήρθαν σε επαφή με το zougla.gr παρακαλούν τις Αρχές να ανταποκριθούν σύντομα στο ούτως ή άλλως λογικότατο αίτημά τους ώστε να επιλυθεί άμεσα και χωρίς χρονοτριβή το πρόβλημα το οποίο είναι αποκλειστικά γραφειοκρατικού χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης