Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στα Πετράλωνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ένας άνδρας ηλικίας 40 ετών, ο οποίος νωρίτερα, προσποιούμενος τον αστυνομικό, προσέγγισε μία ανήλικη και προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς Γ.Χ. εντόπιζε μαθήτριες, ηλικίας 8 έως 14 ετών, την ώρα που έφευγαν από το σχολείο τους, μετά τη λήξη των μαθημάτων. Στη συνέχεια, τις ακολουθούσε, κινούμενος με μοτοσικλέτες διαφόρων τύπων και φορώντας πάντα προστατευτικό κράνος, μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών στις οποίες διέμεναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα εισερχόταν μαζί τους στις πολυκατοικίες και προσποιούμενος τον αστυνομικό, επιδεικνύοντας κάποια έγγραφα από το πορτοφόλι του, τις παραπλανούσε ότι διενεργεί έρευνα για κλοπή στο σχολείο ή για ναρκωτικά και τις οδηγούσε σε απόμερο κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, όπου προέβαινε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος τους.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι, κατά την τελευταία πενταετία, έχει ενεργήσει ασελγείς πράξεις εις βάρος 21 ανήλικων κοριτσιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι ο δράστης τη δεκαετία 1995 – 2005 είχε συλληφθεί δύο φορές για αδικήματα τα οποία στρέφονται κατά της γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας ανηλίκων κάτω των 12 ετών, για τα οποία είχε καταδικασθεί και φυλακισθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εις βάρος του 40χρονου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης