Σκηνές απείρου κάλους. Γυναίκες της δύναμης Security του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο της  Κρήτης  σπεύδουν να ανοίξουν τον δρόμο προειδοποιώντας τους πολίτες «αδειάστε τον δρόμο έρχεται κρούσμα».

Η σκηνή κρατά αρκετά λεπτά. Από τα δεξιά της οθόνης εμφανίζεται ένας ασθενής σε καροτσάκι που το σπρώχνει ο εντεταλμένος νοσηλευτής. Και οι δύο είναι άρτια προστατευμένοι για την περίσταση όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς. Προσοχή η σκηνή εκτυλίσσεται σε υπαίθριο χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για άλλη μία εκδήλωση της υπερβάλλουσας ανοησίας που έχει κατακυριεύσει όλους εκείνους οι οποίοι στη θεωρία προστατεύουν τις δομές της κοινωνίας. Οι πολιτικά ορθοί δηλαδή.

Δραματοποιώντας τις καταστάσεις και δαιμονοποιώντας  τα περιστατικά, η πανδημία ανάγεται σε ρυθμιστή της κοινωνίας και δοσομετρητή του καλού, του κακού αλλά και του άσχετου.

Ντροπή πια. Δεν υπήρχε ούτε ένας επιστήμονας με μυαλό σε αυτό το νοσοκομείο για να εξηγήσει στις κυρίες της Security πώς αυτός ο κορωνοϊός  με όλες αυτές τις προφυλάξεις θα ήταν εντελώς απίθανο να ξεφύγει και να μολύνει σε υπαίθριο χώρο κάποιον περιπατητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά και πώς ο κάθε ασθενής έχει την αξιοπρέπεια του που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αμφισβητεί . Επιπρόσθετα σε ένα νοσοκομείο  κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιβαρύνει τον ψυχικό φόρτο ενός ασθενή με τόσο κραυγαλέα ανόητο τρόπο.

Δείτε το video με τις συμπεριφορές των φυλάκων του Νοσοκομείου που ξεπερνούν και αυτήν την έννοια του γελοίου.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης