Η τετράποδη οικογένεια έχει βρει καταφύγιο στο νεκροταφείο στον Άγιο Κωνσταντίνο Ηρακλείου Κρήτης. Η αδέσποτη σκυλίτσα κάνει ότι μπορεί για να φροντίσει τα μικρά της, τα οποία ρουφούν αχόρταγα το γάλα από τις θηλές της.

Συγκινητική εικόνα που δημοσιεύει το cretalive.gr, η οποία ωστόσο αποτελεί ταυτόχρονα τροφή για σκέψη σ’ ένα ζήτημα το οποίο έχει κατά καιρούς προκαλέσει αρνητική εντύπωση στο εξωτερικό. Εθελοντές και φιλοζωικοί σύλλογοι κάνουν ό, τι μπορούν προκειμένου να φροντίσουν τα αδέσποτα και να τους βρουν ένα μόνιμο σπίτι. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις η ανευθυνότητα διογκώνει το πρόβλημα. Η εγκατάλειψη ενός σκύλου μπορεί μέσα σε λίγους μήνες να οδηγήσει στη δημιουργία ολόκληρης αγέλης, τα μέλη της οποίας καλούνται να επιβιώσουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, στερούμενα σε καθημερινή φάση τροφή, νερό, ζεστασιά, καθαριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υιοθέτηση ενός αδέσποτου και η στήριξη εθελοντικών ομάδων που φροντίζουν γι’ αυτά μπορούν να εξαλείψουν τις εικόνες ντροπής με ταλαιπωρημένα ζώα να περιφέρονται στους δρόμους, κάνοντας, παράλληλα, περισσότερο ανθρώπινη την πόλη…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης