Ρεπορτάζ: Στέλιος Βογιατζάκης

Το ποσό των 1.000 ευρώ, ως αποζημίωση, σε κάθε καταναλωτή του νησιού σαν ένδειξη ελάχιστης αναγνώρισης για την ταλαιπωρία που υπέστη κατά τη διάρκεια της μεγάλη διακοπή ρεύματος, ζητά με επιστολή του προς τον ΔΕΔΔΗΕ ο δήμος Σκιάθου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιστολή αναφέρεται ότι ο δήμος Σκιάθου έμεινε χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 27 ώρες συνολικά, εξαιτίας της πτώσης δέντρων σε γραμμές υψηλής τάσης στο Νότιο Πήλιο που είχαν σαν συνέπεια να διαταραχθεί η καθημερινότητα των κατοίκων και να προκληθούν τεράστια προβλήματα. «Στο διάστημα των 27 και πλέον ωρών οι 3.500 κάτοικοι του νησιού βρέθηκαν αντιμέτωποι με θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Εκτέθηκε σε κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή, για πολλές ώρες σε κατοικίες με βρέφη, ηλικιωμένους, με αρρώστους που υποστηρίζονται μηχανικά για λόγους υγείας, με ασθενείς από Covid-19» λέει η επιστολή.

Ο δήμος Σκιάθου τονίζει επίσης ότι «σύμφωνα με το νόμο 4001/2011 (άρθρο 123), οι δραστηριότητες της διαχείρισης του Δικτύου Διανομής (ΕΔΔΗΕ) της ΔΕΗ μεταβιβάστηκαν στον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος αποτελεί καθολικό διάδοχο του πρώην κλάδου διανομής της ΔΕΗ σε όλα εν γένει τα δικαιώματα και υποχρεώσεις και τις έννομες σχέσεις αυτού. Επομένως, από τις διατάξεις των αρθρ. 123 επ. ν. 4001/2011 και του Κανονισμού, συνάγεται κατ’ αρχάς η εκ του νόμου καθ’ ύλην αρμοδιότητα του ΔΕΔΔΗΕ για τη συντήρηση και ασφαλή λειτουργία του ΕΔΔΗΕ και περαιτέρω, η εκ του υποχρεωτικού κανονισμού ειδικότερη αρμοδιότητα και υποχρέωση του ΔΕΔΔΗΕ για το κλάδεμα δέντρων που γειτνιάζουν με το ΕΔΔΗΕ και την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή (ανάθεση υπηρεσιών κ.ο.κ.)».

Μιλώντας στο zougla.gr, ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, επισημαίνει ότι το νησί λίγο έλλειψε να ζήσει μια μεγάλη περιπέτεια και πέρυσι το καλοκαίρι εξ’ αιτίας της αβλεψίας του ΔΕΔΔΗΕ. «Πέρυσι λίγο έλλειψε να πάθουμε μεγάλη ζημιά από στύλο της ΔΕΗ που πήρε φωτιά. Δεν είχαν καθαρίσει την περιοχή και δυσκολευτήκαμε να φτάσουμε στο σημείο» τονίζει και συμπληρώνει: «Η Σκιάθος δεν είναι Αθήνα που αν προκύψει κάποιο πρόβλημα και εκτεθούμε σε κίνδυνο να μπορούμε να πάμε σε μια άλλη περιοχή και να μας φιλοξενήσουν συγγενείς και φίλοι. Είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε εδώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας, δε, την απόφαση του ΔΕΔΔΗΕ να αφαιρέσει τη Χρέωση Δικτύου Διανομής του Φεβρουαρίου από τους καταναλωτές που δεν είχαν ρεύμα αυτές τις μέρες, ο κ. Τζούμας σημειώνει: «Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο παραδέχονται και οι ίδιοι πόσο μεγάλη ευθύνη έχουν για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης