Μπαράζ μετασεισμών σημειώνεται, το πρωί της Τρίτης, στην Εύβοια μετά την αρχική δόνηση των 4,7 Ρίχτερ.

Πιο συγκεκριμένα, σεισμός 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί της Τρίτης ανοιχτά της Εύβοιας, με τη δόνηση να γίνεται αισθητή και στην Αττική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε ασθενής σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 στην κλίμακα Ρίχτερ, στις 07:23 ώρα Ελλάδος, σε απόσταση 56 χλμ. ανατολικά/βορειανατολικά των Αθηνών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, με το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. βορειανατολικά των Νέων Στύρων Εύβοιας.

Ένα λεπτό αργότερα, στις 07:24, σημειώθηκε νέος σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας, στον θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας, 56 χλμ. ΑΒΑ των Αθηνών.

Στην περιοχή έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες τουλάχιστον 10 μικροσεισμικές δονήσεις, με μεγαλύτερη κατά την διάρκεια της νύχτας αυτή των 3,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 01:38 μετά τα μεσάνυχτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας έκανε τις πρώτες εκτιμήσεις μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας: «Έχουμε μία δόνηση 4,7 βαθμών από την περιοχή της Εύβοιας. Το σημείο είναι κοντά στον Αλμυροπόταμο. Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλο το λεκανοπέδιο και, φυσικά, στην Εύβοια. Το εστιακό βάθος είναι περίπου στα 10 χιλιόμετρα, από μία περιοχή η οποία δεν έχει μεγάλη σεισμικότητα. Δεν έχουμε στοιχεία για ρήγματα στη Νότια Εύβοια».

Σε δική του ανάρτηση λίγο μετά τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «η σεισμική δράση βρίσκεται σε εξέλιξη εκεί με μικρότερα μεγέθη από αρκετές μέρες».

«Συνεπώς, επιβάλλεται η συνολική αξιολόγηση λαμβάνοντας υπόψη και τις δονήσεις που έγιναν πριν από λίγη ώρα» καταλήγει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Αναφορές για μικρές ρωγμές σε σπίτια

Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, δήλωσε σχετικά: «Ο σεισμός ήταν πάρα πολύ αισθητός. Δεν έχουν αναφερθεί, ευτυχώς, ζημιές. Μιλάμε με τους αντιδημάρχους και προς το παρόν δεν έχουμε κάτι. Στις 5:00 είχε γίνει ένας προσεισμός γύρω στα 3 Ρίχτερ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης