Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09.44 το πρωί της Παρασκευής στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά του Αργοστολίου και 286 χλμ. δυτικά της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 19 χιλιόμετρα.

Το zougla.gr επικοινώνησε με την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας και το Αστυνομικό Τμήμα Παλικής, που δήλωσαν ότι η δόνηση ήταν μικρής διάρκειας και ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματίες.

Στις 09.57 ακολούθησε σεισμός μικρότερου μεγέθους, 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 17 χλμ. νοτιοδυτικά του Αργοστολίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σχεδόν κάθε μήνα σημειώνεται μια παρόμοια σεισμική δόνηση σε αυτήν την περιοχή. Η Κεφαλονιά αντέχει και οι κάτοικοι είναι γνώστες του φαινομένου. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς αυτοί οι σεισμοί δεν δημιουργούν προβλήματα σε κτηριακές υποδομές. Το φαινόμενο παρακολουθεί το Αστεροσκοπείο Αθηνών» δήλωσε στο zougla.gr ο Δρ Γεράσιμος Χουλιάρας, Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας Ε.Α.Α.


Η επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών


Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση (σ.σ.: 4,8R) ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στα Βαλσαμάτα Κεφαλονιάς


Δείτε πώς κατέγραψε τις δονήσεις (σ.σ.: 4,8R – 3,6R) ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στα Βαλσαμάτα


Το επίκεντρο της δόνησης σύμφωνα με την προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών


Το επίκεντρο της δεύτερης δόνησης μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Παρακολουθήστε τους σεισμογράφους που εγκαταστάθηκαν στην Κεφαλονιά

To Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εγκατέστησε δίκτυο ψηφιακών φορητών σεισμογράφων στην Κεφαλονιά.

Το δίκτυο αυτό στέλνει σε πραγματικό χρόνο τα σεισμολογικά δεδομένα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.



Οι αναγνώστες του zougla.gr μπορούν να παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα από τις καταγραφές των πέντε σταθμών του σεισμολογικού δικτύου, κάνοντας κλικ στα ακόλουθα links κάθε σταθμού:

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 4,2R στο Αργοστόλι, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014, 16:38

Interactive: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη σεισμική δραστηριότητα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης