Σεισμική δόνηση 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09.21 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, ο σεισμός εντοπίζεται 47 χιλιόμετρα νότια της Λιθακίας Ζακύνθου, 57 χιλιόμετρα νότια του νησιού και 139 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίστηκε στα επτά χιλιόμετρα.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι εγκατεστημένος στη Ζάκυνθο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι εγκατεστημένος στην Αρτέμιδα.
 

Εντωμεταξύ αρκετές είναι οι σεισμικές δονήσεις που έχουν σημειωθεί από το πρωί της Πέμπτης στο Ιόνιο, όπου παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα σημαντική σεισμική δραστηριότητα.

Στις 7.54 π.μ. σημειώθηκε δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 113 χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, 196 χλμ. νοτιοδυτικά της Πάτρας και 325 χλμ. δυτικά της Αθήνας.

Ακολούθησε, στις 8.36 π.μ., μία ακόμη δόνηση, μεγέθους 3 Ρίχτερ, σύμφωνα πάντα με το Ευρωμεσογειακό.

Το επίκεντρό της προσδιορίστηκε 163 χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, 247 χλμ. νοτιοδυτικά της Πάτρας και 374 χλμ. νοτιοδυτικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό της βάθος μετρήθηκε στα 13 χιλιόμετρα.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο τη σεισμική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης