Σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 8.32 το πρωί, σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καρπάθου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 156 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη, ο οποίος είπε ότι είναι «ο κύριος σεισμός, 210 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σητείας, σε 50 χιλιόμετρα βάθος». Νωρίτερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος εντοπιζόταν στα 66,3 χιλιόμετρα. Ο σεισμολόγος συνέχισε λέγοντας ότι «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Μακάρι να γίνονται σε αυτό το σημείο όλοι οι σεισμοί».

Ακούστε το ηχητικό:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμο Χουλιάρα, «δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στον ελλαδικό χώρο ο σεισμός αυτός. Επειδή έγινε στην αφρικανική πλάκα ο σεισμός και όχι στην ελληνική, έγινε αισθητός και σε άλλες περιοχές», είπε στη «Ζούγκλα».

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο Κάιρο και άλλες πόλεις της Αιγύπτου στις 08:35 ώρα Ελλάδος, όπως προκύπτει από δημοσιογράφους του Reuters και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το zougla.gr, επικοινώνησε και με την Πυροσβεστική, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει καμία κλήση στο τηλεφωνικό της κέντρο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Ζούγκλα με τον δήμαρχο Καρπάθου κ. Ιωάννης Νισύριος «εδώ δεν κουνηθήκαμε καθόλου. Ούτε τον αισθανθήκαμε. Εγώ ήμουν στο γραφείο την ώρα του σεισμού και δεν τον αισθάνθηκα καθόλου».

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, σημείωσε ότι σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Κέντρο ο σεισμός ήταν της κλίμακας των 6,3 Ρίχτερ ( το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρει 6.1 Ρίχτερ) και το επίκεντρό του ήταν μέσα στη θάλασσα. Ο ίδιος αργότερα μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

 

Ήταν ένας ισχυρότατος σεισμός, ωστόσο λόγω του μεγάλου εστιακού βάθος δεν αναμένεται να δώσει μετασεισμούς, τόνισε ο ίδιος. «Ο σεισμός αυτό επιβεβαιώνει τη διέγερση που υπάρχει στον ελλαδικό χώρο. Είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα συμβάντα, άλλα όχι επικίνδυνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε αισθητός στη Σαντορίνη και τη Ρόδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης