Στα χέρια των ελληνικών Αρχών βρίσκεται ένας 32χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος ομολόγησε τη συμμετοχή του στo ISIS.

Είχε προηγηθεί καταγγελία της συζύγου του πως την κακοποιούσε και την ξυλοκοπούσε, μια πληροφορία που βοήθησε τις Αρχές να τον εντοπίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνδρας πέρασε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Λέρο τον Ιούνιο του 2016, ενώ εις βάρος του είχε εκδοθεί εντολή μη εισόδου στη χώρα. Την Πέμπτη μετέβη στην Αλεξανδρούπολη για να κάνει αίτηση επανεξέτασης ασύλου, όπου και συνελήφθη.

Ο τζιχαντιστής πηγαινοερχόταν μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλονίκη διέμενε σε προσφυγικό καταυλισμό, μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του, και στην Αθήνα σε ένα διαμέρισμα.

Στο διαμέρισμα στην Αθήνα βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο περιείχε φωτογραφίες όπου φαίνεται να κρατά όπλα παντός τύπου, καθώς και βίντεο όπου διακρίνονται δύο άτομα με κουκούλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε υπάρξει μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σούρα και μέχρι το 2014 διέμενε στη Δαμασκό. Στη συνέχεια πέρασε στην Τουρκία και ασχολούνταν με το λαθρεμπόριο.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2017) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του.

Ερευνάται η συμμετοχή καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν.

Ο 32χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης