Τα πάρτι και οι συγκεντρώσεις σε πλατείες της Αθήνας, κυρίως μετά το μεγάλο γλέντι που στήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Κυψέλη έχουν θορυβήσει τις αρχές, οι οποίες αρχίζουν σιγά σιγά να κάνουν πιο εντατικούς ελέγχους.

Ωστόσο, οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται. Ο φακός του zougla.gr βρέθηκε πριν από λίγη ώρα σε τρία κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας και αποτύπωσε δύο εντελώς διαφορετικές εικόνες. Στην πλατεία Κολωνακίου και στου Ψυρρή, εκατοντάδες νεαροί έχουν συγκεντρωθεί κρατώντας πλαστικά ποτήρια στο χέρι, ενώ στην πλατεία Βαρνάβα η αστυνομική παρουσία είναι τόσο έντονη που πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να πλησιάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στο Κολωνάκι και στου Ψυρρή δεν βρίσκεται εκεί ως περαστικός. Οι περισσότεροι είναι χαλαροί, κάθονται σε παγκάκια ή στέκονται όρθιοι πίνοντας το ποτό τους και συζητώντας με την παρέα τους. Η αστυνομία σε αυτά τα δύο σημεία είναι απούσα και το πάρτι συνεχίζεται

Αντίθετα, στην πλατεία Βαρνάβα, όπου οι συναθροίσεις ήταν πολλές και μεγάλες το τελευταίο διάστημα, η αστυνομία πρακτικά δεν επιτρέπει στους πολίτες  να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ έχουν στηθεί περιμετρικά μπλόκα και γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι από άνδρες της Ομάδας Οδός για να διακριβωθεί αν οι πολίτες έχουν στείλει μήνυμα στο 13033 και αν τηρούν τα μέτρα.

Οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η σημερινή εικόνα της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, όπου το βράδυ της Παρασκευής έγινε πάρτι με την παρουσία εκατοντάδων ατόμων. Η σημερινή εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, τα απορρίμματα (μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, πακέτα τσιγάρων, χαρτιά και διάφορες συσκευασίες) γέμισαν 50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, ενώ ακολούθησε η σάρωση και απολύμανση της πλατείας, των γύρω δρόμων και των πεζοδρομίων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται επίσης, πως ο Δήμος υλοποιεί ειδικό σχέδιο καθαρισμού των χώρων και των πλατειών, όπως πχ. της πλατείας Αγίου Γεωργίου και της πλατείας Βαρνάβα, όπου ιδίως τα Σαββατοκύριακα παρατηρείται συνωστισμός. Επιπλέον, συνεχίζει τις μεγάλες στοχευμένες επιχειρήσεις στις γειτονιές της πόλης.

«Η φροντίδα μας για την καθαριότητα ήταν και παραμένει πρώτιστη. Παλεύουμε να διατηρούμε το δημόσιο χώρο καθαρό και φροντισμένο ιδίως τώρα που τον έχουν ανάγκη οι περισσότεροι από μας. Εμείς ως Δήμος Αθηναίων, απευθύνουμε έκκληση στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης να συμβάλλουν σε αυτό ως δείγμα αλληλεγγύης και σεβασμού στους συμπολίτες αλλά και στους εργαζόμενους στην καθαριότητα», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Αβραμίδης.

Δείτε φωτογραφίες 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης