Για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, συνήγορος του ευρωβουλευτή και πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγού, που κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Στην τοποθέτησή του για το αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου που υπέβαλε ο πελάτης του ανέφερε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας. Έγινε δίκη ιδεών και δεν το αντιληφθήκαμε; Έρχεται ΠτΔ και λέει η δημοκρατία νίκησε. Δε το κατάλαβα.Έγινε δίκη ιδεών εδώ; 

»Όλες οι τηλεοράσεις τους κήρυξαν ενόχους. Σήμερα γράφουν και σε ποια φυλακή θα πάνε. Έχουν δηλαδή προδικάσει ότι δε θα δοθεί αναστολή. Και ήρθε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και έβγαλε ανακοίνωση. 

»Οι βουλευτές ανήρτησαν πινακίδες που έγραφαν δεν είναι ένοχοι (εννοούσε αθώοι). Ήρθε ο Κουτσούμπας γενικός γραμματέας μεγαλύτερου εγκληματικού οργανισμού Ελλάδος. Ήρθαν χιλιάδες κόσμου και μετέτρεψαν ποινική δίκη σε πολιτική. Δεν επιτρέπεται, εμείς πιστεύουμε ότι επηρεάστηκε το δικαστήριο. Έχουμε υπόνοια ότι επηρεάστηκαν. Αυτό θέλει ο νόμος.Όταν δεν έχουν καταδικαστεί αμετακλήτως υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας. Εγώ είμαι ακροδεξιός, είναι ποινικό αδίκημα η ιδέα μου; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Με ενοχλεί ότι υπήρξαν εφημερίδες που επαινούσαν πρόεδρο ότι είναι ικανή και αδέκαστη δικαστής. Γιατί υπάρχουν δικαστές που δεν είναι; Απαράδεκτο που ζήτησαν που επιτέθηκαν στην εισαγγελέα επειδή ζήτησε την αθώωση.

»Εγώ εάν περάσω από δικαστήρια θα με λιντσάρουν.

»Όλοι που ρίξαν τις μολότοφ τι είναι; Είναι πολιτισμός νομικός όλα τα κόμματα να έρχονται έξω από δικαστήριο και να φωνάζουν; 

»Υπάρχει ένας επηρεασμός. Πρόεδρος έπρεπε να διευκρινίσει ότι εδώ δε δικάζονται φασίστες και δημοκράτες. Εγώ για τη Μήνυση για το βιβλίο «εβραίοι όλη αλήθεια» αθωώθηκα.Όλοι το επηρέασαν το Δικαστήριο, εργατικά και επιστημονικά σωματεία, τηλεοράσεις, εφημερίδες, επιστημονικοί σύλλογοι.Ο Λαγός έχει ομάδα δικηγόρων ευρωβουλή που δεν πιστεύουν ότι συμβαίνουν αυτά.

»”Δεν είναι αθώοι” να σηκώνουν οι βουλευτές, σε ποιο κοινοβούλιο πολιτισμένου κόσμου συμβαίνουν αυτά; Δεν μπορώ να δεχτώ ότι η πρόεδρος και οι  δικαστές ότι θα βγάλουν απόφαση αντίθετα από πρωθυπουργό, πρόεδρο αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της δημοκρατίας. Δεν μπορώ να το ανεχτώ αυτό.

»Θα σας καταθέσω σχετική απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Έγινε δίκη ιδεών. Το δικαστήριο πρέπει να εξαιρεθεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης