Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις σημειώνονται από το βράδυ της Δευτέρας σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, στην ηλεκτροδότηση περιοχών, στο δίκτυο ύδρευσης και στις επικοινωνίες. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πρωί της Τετάρτης με μειούμενη όμως ένταση από αργά το βράδυ της Τρίτης.

Ο μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης, υποδιοικητής της Εθνικής  Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε πως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε κάποιες περιοχές της Αττικής έως αργά το βράδυ της Τρίτης ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα αναμλενεται να σταματήσουν.  Επίσης προσθέτει πως χρειάζεται ιαδιαίτερη προσοχή αύριο λόγω της σημαντικής πτώσης της θερμποκρασίας αλλά και του παγετού. 

Δείτε αναλυτικά όσα περιγράφει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροκεοπείο, χιονοπτώσεις θα συνεχίζουν να σημειώνονται στην Εύβοια, στην Κρήτη και σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Κυκλάδων, ενώ χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται κατά τόπους στις Κυκλάδες και σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης. Από το βράδυ της Τρίτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Κεντρική Εύβοια, στα βόρεια της Αττικής και στη Δυτική Κρήτη και έως το πρωί της Τετάρτης θα σταματήσουν.

 

Δείτε live πώς κινείται η κακοκαιρία:

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Οι μπλε αποχρώσεις υποδεικνύουν την εκδήλωση βροχής/χιονόνερου και με μωβ αποχρώσεις παρουσιάζεται η ένταση των χιονοπτώσεων.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε τους χάρτες σε μεγαλύτερη ανάλυση:

Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που επικρατούν στο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ της Τρίτης δεν θα ξεπερνούν τα  6 έως 7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα φτάσει και πάλι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία και τα ορεινά ηπειρωτικά, όπου κατά τόπους θα πέσει κάτω από τους -15 βαθμούς Κελσίου.

Οι καιρικές συνθήκες στα Βόρεια Προάστια της Αττικής τις επόμενες ώρες:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης