Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων έπειτα από την ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου και σήκωσε στο πόδι τους κατοίκους.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι σεισμογράφοι έχουν καταγράψει τουλάχιστον 150 νέες δονήσεις κοντά και γύρω από το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού.
 
Συνολικά 40 δονήσεις έχουν μέγεθος πάνω από 3,0 R και περίπου 12 είναι άνω των 4,0 R. Οι υπόλοιποι καταγεγραμμένοι σεισμοί είναι μικρότεροι από τρία Ρίχτερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε πώς κατέγραψαν τις δονήσεις οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένοι στην περιοχή των Ιωαννίνων

Τα επίκεντρα των δονήσεων

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι των Ιωαννίνων πέρασαν άλλη μια νύχτα σε δρόμους και πλατείες, καθώς οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (δημόσια και ιδιωτικά) στους Δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας και Πωγωνίου, το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ καθώς και τα δικαστήρια Ιωαννίνων. Οι δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται σε παλιά κτήρια και εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό συναλλασσομένων δεν θα λειτουργήσουν έως ότου ελεγχθούν από αρμόδια επιτροπή μηχανικών.

Δείτε εδώ ζωντανά τους σεισμογράφους της χώρας.

Επισκεφτείτε το Παρατηρητήριο Σεισμών του zougla.gr και ενημερωθείτε για όλες τις σχετικές ειδήσεις.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης