Στο δικαστήριο μετήχθη ο 48χρονος «ψευτογιατρός», ο οποίος νοσηλευόταν μέχρι την Κυριακή στον «Ευαγγελισμό» με κορωνοϊό, κι αντί να μείνει σε πενθήμερη καραντίνα, διατάχθηκε να προσαχθεί στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου συνεχίζεται η δίκη του για τις 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις και ούτε καν είχε εξουσιοδοτήσει τους συνηγόρους του να τον εκπροσωπήσουν, με αποτέλεσμα η δίκη να προχωράει με «ωσεί παρόντα» τον «ψευτογιατρό», σήμερα προσήχθη στο δικαστήριο, αν και θα έπρεπε να μείνει σε καραντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 48χρονος «ψευτογιατρός» έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στις 28 Νοεμβρίου και μεταφέρθηκε πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα έπρεπε να τεθεί σε πενθήμερη καραντίνα. Για ανεξήγητους λόγους, σήμερα διατάχθηκε η μεταγωγική του στο δικαστήριο.

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ;

Δικηγόρος υπεράσπισης: Έχει διαταχθεί πενθήμερη καραντίνα για επιδημιολογικούς λόγους από τον Ευαγγελισμό. Έλαβε εξιτήριο στις 28 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακροατήριο: Και γιατί είναι εδώ;

Εισαγγελέας: Άρα παραβιάζεται η καραντίνα.

Συνήγορος υπεράσπισης: Να σας δείξω το έγγραφο.

Εισαγγελέας: Να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτό σας το είπαν από νοσοκομείο;

Πρόεδρος: Ο Κορυδαλλός διέταξε τη μεταγωγή.

Εισαγγελέας: Από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος νομιμοποίησε τους δικηγόρος τους, να αποχωρήσει από το δικαστήριο δημιουργείται ζήτημα ασφάλειας και υγείας. Θα ζητήσω να διερευνηθεί για ποιον λόγο ήρθε εδώ ενώ έπρεπε να τηρηθεί η καραντίνα.

Δικηγόρος υπεράσπισης: Επιθυμία του κατηγορουμένου είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία

Δεύτερη δικηγόρος υπεράσπισης: Να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του κατηγορουμένου, να διακόψουμε για Παρασκευή.

Πρόεδρος: Να αποχωρήσει ο κατηγορούμενος να γίνει επικοινωνία με Κορυδαλλό.
Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων χωρίς την παρουσία του ψευτογιατρού, καθώς διατάχθηκε η αποχώρησή του από τη δικαστική αίθουσα, ο οποίος πλέον εκπροσωπείται από τους δικηγόρους του στο ακροατήριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης