Προβλήματα στην εξυπηρέτηση ασθενών προκαλεί ο ξεπερασμένος τεχνολογικός εξοπλισμός στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», από τα τρία ακτινολογικά μηχανήματα που συνολικά διαθέτει το τμήμα, τα δύο είναι εκτός λειτουργίας, ενώ το τρίτο εκδηλώνει συνεχώς βλάβες, όπως συνέβη πρόσφατα σε ημέρα γενικής εφημερίας του ΓΝΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται οι πολίτες με αναμονή όχι μόνο κατά τη γενική εφημερία αλλά και στα προγραμματισμένα εξωτερικά ιατρεία, όπως εκείνα των ορθοπαιδικών ιατρών. Η διοίκηση του ΓΝΛ, όπως διευκρίνισε χθες στην «Ε» ο αναπληρωτής διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων της Λάρισας Κων. Καραμπάτσας έχει εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα «προκειμένου να επιτευχθούν καλύτεροι χρόνοι και να αμβλυνθεί η ταλαιπωρία των πολιτών, προχωρά στην απόκτηση ενός Ακτινολογικού με πόρους του νοσοκομείου».

Όπως είναι γνωστό, ο ξεπερασμένος τεχνολογικά εξοπλισμός σε συνδυασμό με τις παλαιές κτιριακές υποδομές αποτελούν ένα από τα σοβαρά, διαχρονικά προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Το νοσοκομείο πρόκειται να αποκτήσει νέο Μαγνητικό Τομογράφο μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ενώ με την ένταξη του έργου απόκτησης νέων ακτινολογικών μηχανημάτων θα… επουλώσει μια από τις ανοικτές πληγές του στην εξυπηρέτηση των ασθενών.

Σήμερα, τόσο κατά τα εξωτερικά ιατρεία όσο και κατά την εφημερία, οι ασθενείς που χρειάζονται ακτινογραφία σχηματίζουν ουρά κατά την αναμονή αφού, όπως προαναφέρθηκε, από τα τρία μηχανήματα τα δύο βρίσκονται «εκτός ζωής», ενώ στο τρίτο, λόγω αύξησης του φόρτου εργασίας -ως φυσικό επακόλουθο- εκδηλώνονται συχνότερα βλάβες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης