Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σε Δυτική Αττική, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια, σε καταυλισμούς Ρομά, με στόχο τον εντοπισμό ατόμων από τα επεισόδια που έχουν ξεκινήσει από την Τρίτη, όπου τραυματίστηκαν και οχτώ αστυνομικοί.

Επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές έγιναν κατά την εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της ΓΑΔΑ στη Δυτική Αττική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Αστυνομία και οι επτά συλλήψεις αφορούν κατοχή ναρκωτικών, ενώ έγιναν και 25 κατ’ οίκον έρευνες, ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελέστηκε από τη ΓΑΔΑ, με τη συμμετοχή διμοιριών ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών, καθώς και ελικοπτέρου, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι και δύο οχημάτων ρίψης νερού, («Αίαντες»), ενώ σε επιφυλακή ήταν και οχήματα της Πυροσβεστικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας αναφέρει:

«Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε επιχειρησιακή δράση, πρωινές ώρες σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2022, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στις περιοχές των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, του Ζεφυρίου, των Άνω Λιοσίων και Αχαρνών.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής/Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Ο.Π.Κ.Ε., Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Ε.Κ.Α.Μ. και συμμετοχή αστυνομικών σκύλων.

Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επιχείρησης :

πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε -25- οικίες
συνελήφθησαν -7- άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών
προσήχθησαν -4- άτομα
Οι αστυνομικές δράσεις στην περιοχή συνεχίζονται.»

Αφορμή έδωσαν οι επιθέσεις από ομάδες Ρομά, ακόμα και με πυροβολισμούς, εναντίον αστυνομικών, αλλά και σε δύο άτομα στην περιφερειακή Αιγάλεω, ο εμπρησμός σε λεωφορείο, αλλά και η πυρκαγιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, η οποία προκάλεσε και την ενεργοποίηση του 112, λόγω των τοξικών καπνών.

Το κύμα οργής που επικρατεί στις κοινότητες των Ρομά συνεχώς γιγαντώνεται και πέρα από τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε αρκετές περιοχές για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, πολλοί απειλούν μέσω των social media πως θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη.

Τα τελευταία 24ωρα, Ρομά που διαμαρτύρονται για τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους, όπως φάνηκε ξεκάθαρα και από τα μεγάλης έκτασης επεισόδια της Τετάρτης στις περιοχές του Ασπρόπυργου και του Μενιδίου, όπου από τις φωτιές σε ελαστικά και σε ένα λεωφορείο, δημιουργήθηκαν συνθήκες πύρινης κόλασης μέσα στη νύχτα. Επίσης, μικρότερης έκτασης συμβάντα έλαβαν χώρα και σε άλλες πόλεις της επικράτειας, όπως στη Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο.

 

Ένταση στο Σχιστό Κορυδαλλού

Νέες εστίες έντασης δημιουργήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης σε διαφορές περιοχές της Αττικής από ομάδες Ρομά, που συγκεντρώνονται και στήνουν οδοφράγματα και φωτιές.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις έξι το απόγευμα επικρατεί ένταση στον Κορυδαλλό στη διασταύρωση των οδών Μπότσαρη και Διάκου, όπου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 200 άτομα και ανάβουν φωτιές σε κάδους.

 

 

Την ίδια ώρα, σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ο 16χρονος, ο οποίος υποβλήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε ιατροδικαστική εξέταση, ύστερα από εισαγγελική εντολή στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης