Συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στην Αλεξανδρούπολη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας δύο άνδρες, ηλικίας 57 και 49 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες σχετικά με λαθρεμπόριο τσιγάρων από τους δύο δράστες, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων εντόπισαν τους δύο άνδρες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν 334 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο Δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί και τα οποία, όπως προέκυψε, είχαν προμηθευτεί λίγη ώρα νωρίτερα από έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, σε χωριό της Ροδόπης.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, οι αστυνομικοί εντόπισαν ακόμη 100 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία επίσης δεν έχουν καταβληθεί στο Δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατασχέθηκαν συνολικά 434 πακέτα τσιγάρων και ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της πόλης.

Χ.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης