Νέα υπόθεση που σχετίζεται με την υπηρεσία της Πολεοδομίας έρχεται να προκαλέσει αναστάτωση στον Δήμο Μυκόνου, καθώς αργά το βράδυ της Μ. Δευτέρας συνελήφθη ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης Αντώνης Καστορίδης για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο προϊστάμενος είχε εκδώσει ένα έγγραφο που σχετιζόταν με οικοδομικές εργασίες και στο οποίο αναφερόταν ψευδώς ότι έχει διενεργήσει αυτοψία σε συγκεκριμένο χώρο -κάτι το οποίο ουδέποτε έπραξε-, όπου και πραγματοποιούνταν παρανόμως οικοδομικές εργασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, η αστυνομία διαπίστωσε πως ήταν σε εξέλιξη οικοδομικές-χωματουργικές εργασίες σε ακίνητο σε γνωστή περιοχή της Μυκόνου, ενώ ίσχυε απόφαση διακοπής κάθε εργασίας από πέρυσι το καλοκαίρι.

Πριν από τη σύλληψη του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Δόμησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρία άτομα που υλοποιούσαν τις εργασίες και συγκεκριμένα τους εργάτες και τους χειριστές μηχανημάτων καθώς και τον ιδιοκτήτη των μηχανημάτων έργου.

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου κι εστάλη ένα έγγραφο από το Τμήμα Δόμησης, το οποίο ανέφερε πως δινόταν παράταση στις εργασίες, διότι πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τον πολεοδόμο, κάτι που -όπως προαναφέρθηκε- δεν έγινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεδομένου ότι πρόκειται για ψευδές έγγραφο, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται. Ο συλληφθείς προϊστάμενος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Σύρου.

Πηγή: koinignomi.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης