Για δωροληψία και εκβίαση κατηγορείται ένας υπάλληλος του Δήμου Μεσολογγίου, 51 ετών, ο οποίος συνελήφθη σήμερα από άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 51χρονος απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, να περαιώσει εκκρεμή υπόθεση που αφορούσε σε δημόσιο έργο και συγκεκριμένα να εκδώσει βεβαίωση περαίωσης, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποπληρωμής του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνδρας συνελήφθη αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από το άτομο που προέβη στην καταγγελία το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, σε προκαθορισμένη συνάντηση στον σταθμό των Κ.Τ.Ε.Λ. Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εν λόγω υπάλληλος είχε απαιτήσει και στο παρελθόν διάφορα χρηματικά ποσά για ανάλογες διεκπεραιώσεις δημοσίων τεχνικών έργων.

Ο συλληφθείς, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και της εκβίασης, θα οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης