Συνάντηση με τους μαθητές που κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής είχε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που υποδέχθηκε τους μαθητές στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την μεγάλη τους επιτυχία, από τη σύλληψη της ιδέας, μέχρι την υλοποίηση και τη διεθνή αναγνώριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας και η σύζυγός του Μπέττυ Μπαζιάνα, συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τους μαθητές, οι οποίοι τους εξήγησαν την ανάγκη που οδήγησε στην κατασκευή του ρομποτικού μπαστουνιού, που φτιάχτηκε ειδικά για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Συγκεκριμένα, το μπαστούνι ενημερώνει τον χρήστη του για εμπόδια και επικοινωνεί με τα φανάρια, προκειμένου να ειδοποιεί εάν είναι πράσινα για να μπορούν να προχωρήσουν, ενώ διαθέτει και εφαρμογή εντοπισμού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την διαμόρφωση της ομάδας, τις «προπονήσεις» τους, τις επιρροές των παιδιών, αλλά και για την προοπτική της ιδέας τους στην διευκόλυνση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας με προβλήματα όρασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τα παιδιά της ομάδας για την μεγάλη τους επιτυχία, για την σκληρή δουλειά που οδήγησε στην παγκόσμια διάκριση και κυρίως για τη μεγάλη πρακτική αξία της ιδέας τους και την προοπτική να βοηθήσει συνανθρώπους μας.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης