Σε πρωτοφανείς καταγγελίες για το πώς αντιμετωπίστηκε η περίπτωση της τρίχρονης Κατερίνας, η οποία πέθανε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο «Παπαγεωργίου», προχώρησαν οι γονείς της.

Εξερχόμενοι από το υπουργείο Υγείας, όπου το απόγευμα της Τετάρτης (18/5) είχαν συνάντηση με τον Θάνο Πλεύρη, οι γονείς κατήγγειλαν ότι επί μια εβδομάδα δεν μπορούσαν να βρουν ειδικό για να τους ενημερώσει και ότι η μόνη επικοινωνία ήταν μέσω τηλεφώνου και email. Όπως είπαν, έβαλαν ακόμα και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να μεσολαβήσουν για να βρεθεί ειδικός που θα βοηθούσε την κόρη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς, είπε ότι ο Θάνος Πλεύρης αντιμετωπίζει σοβαρά το ζήτημα και για το λόγο αυτό θα πάει στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» τις επόμενες ημέρες. Σημείωσε ότι τις νύχτες δεν υπήρχαν ούτε ειδικευόμενοι γιατροί για να παρακολουθούν το παιδί, στο οποίο έγιναν μόνο δύο καλλιέργειες αίματος στις 13 ημέρες που νοσηλεύθηκε. Η πρώτη ήταν όταν έγινε η εισαγωγή και η δεύτερη λίγο πριν διασωληνωθεί. Ο κ. Διαλυνάς προανήγγειλε ότι θα μιλήσει με τον υπουργό Υγείας για παρόμοια περιστατικά που συνέβησαν στο νοσοκομείο και τον Νοέμβριο του 2021.

Δείτε τις δηλώσεις τους: 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άτυχο κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί αρχικά στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και εν συνεχεία στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο, όπου κατέληξε ανήμερα της Πρωτομαγιάς.

Ο ιατρικός φάκελος βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας. Οι γονείς του κοριτσιού έχουν καταθέσει μήνυση, με την οποία στρέφονται κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν παραλείψεις και ευθύνες γιατρών.

Στις 3 Μαΐου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε δώσει εντολή για διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις συνθήκες νοσηλείας του κοριτσιού.

Τις 110 σελίδες του ιατρικού φακέλου έχει λάβει η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, ωστέ να καταλήξει σε ένα ασφαλές πόρισμα για τα αίτια θανάτου του τρίχρονου κοριτσιού. Αντίγραφα του ιατρικού φακέλου έχουν κοινοποιηθεί και στην ιατροδικαστή του ΑΠΘ.  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης