Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πρωθυπουργό της Ισλανδίας Μπγιάρνι Μπενέντικτσον πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου του Αρκτικού Κύκλου στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.

Κατά τη συνάντηση ο κ.κ. Βαρθολομαίος παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του ίδιου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την προστασία του περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στις συναντήσεις του με εκκλησιαστικούς και πολιτικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο και στην διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, που σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το οικολογικό ζήτημα, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την διαφύλαξη της Δημιουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε επίσης στις διώξεις των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του, επισημαίνοντας μάλιστα το γεγονός ότι οι διώξεις των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, οι καταστροφές σπιτιών και ναών, ενέχει τον κίνδυνο να εκκενωθεί η ευρύτερη περιοχή από τη χριστιανική παρουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μπενέντικτσον συνεχάρη τον κ. Βαρθολομαίο για την ευαισθησία του υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόοδο της τεχνολογίας, λέγοντας ότι η τεχνογνωσία θα μπορούσε να συμβάλλει τα μέγιστα στην επίλυση του οικολογικού προβλήματος, ώστε να αναστραφεί η παγκόσμια περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Στο τέλος της συνάντησης, η οποία διήρκησε 20 λεπτά, έγινε ανταλλαγή δώρων. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευσαν στη συνάντηση ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας και ο Ιερολ. Αρχιδιάκονος Δρ. Ιωάννης Χρυσαυγής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης