Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε στη δημοσιότητα ενημέρωση για την επίσημη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Χρίστου Μανωλά, στις Ηνωμένες Πολιτείες, από 1 έως 8 Νοεμβρίου 2014.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεώς του, η οποία αποκαλείται στην ανακοίνωση ως «εποικοδομητική», η οποία και «διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα», ο Αρχηγός:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Συναντήθηκε με τον Βοηθό Υπουργού Άμυνας σε θέματα Στρατού Ξηράς John Μ. McHugh, με τον οποίο συζήτησαν θέματα εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και της υποστήριξης των ελληνικών αιτημάτων παροχής πλεονάζοντος αμυντικού υλικού.

Eπίσης συναντήθηκε μεταξύ άλλων και με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ Στρατηγό κ. Raymond T. Odierno, με τον οποίο συζήτησαν θέματα της γεωπολιτικής σημασίας που αφορούν τη χώρας μας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ως ο μοναδικός πυλώνας σταθερότητας, την οικονομική δυσπραγία της εποχής, σε συνδυασμό με την αναδιοργάνωση του Στρατού Ξηράς, των προβλημάτων ασφάλειας που προέρχονται από την λαθρομετανάστευση, καθώς και την αύξηση των ευκαιριών για εκπαίδευση σε αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς στις ΗΠΑ.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης