Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησε, σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, από τον οποίο ζήτησε να προσεύχεται για το έργο της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και για τον ίδιο, ενώ τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αγγλία.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, από την πλευρά του, του ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του και «πολύκαρπη διακονία, την οποία χρειαζόμαστε, διότι είναι μεγάλος ο αριθμός των Ελλήνων εκεί και αυξάνεται διαρκώς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τον ευχαρίστησε για την τιμητική επίσκεψη και επισήμανε πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε, με τις μικρές μας δυνάμεις, ώστε να ενισχύουμε με τις αποσπάσεις των κληρικών το έργο σας. Παρόλο, μάλιστα, που δεν έχουμε αρκετούς ιερείς, η Ιερά Σύνοδος υποστήριξε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις αποσπάσεις».

Νωρίτερα το πρωί, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, Ηρακλής Ρεράκης, ο γ.γ. Παναγιώτης Τσαγκάρης, και ο ταμίας, Λέων Μπρανγκ.

Ο Αρχιεπίσκοπος τους ευχήθηκε καλή πορεία με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ενώ, μεταξύ άλλων, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ανέφερε πως συζήτησαν «θέματα που έχουν αιχμές, που θέλουν συζήτηση, αλλά έχουμε και όρεξη όλοι μαζί να αγωνιστούμε να ξεπεραστούν οι διάφορες δυσκολίες. Ήταν μια συνάντηση ευχών, συνάντηση επικοινωνίας για τα διάφορα προβλήματα και αποφασίσαμε να ξαναβρεθούμε σε ένα μήνα, ώστε να εξετάσουμε καινούργιες καταστάσεις, καινούργια προβλήματα που έχουν σχέση και με τα σχολεία μας και με τις οικογένειές μας και με τη Δικαιοσύνη και με την Πολιτεία και, επομένως, έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο αγώνα που θα προσπαθήσουμε με ειρήνη, με γαλήνιο τρόπο, να φέρουμε καλή ατμόσφαιρα στα παιδιά μας στα σχολεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της ΠΕΘ, Ηρακλής Ρεράκης, αφού τον ευχαρίστησε για τη συνάντηση, υπογράμμισε πως «υπάρχουν αρκετά προβλήματα, αλλά με τη βοήθεια και τη συμβολή του Αρχιεπισκόπου νομίζω θα λυθούν και για το μάθημα των Θρησκευτικών, όπου ο Μακαριώτατος ως γνωστόν ζητάει να έχει ορθόδοξο προσανατολισμό αναμένοντας και τις νέες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για αυτό, όπως είπε ο Μακαριώτατος, θα βρεθούμε στο τέλος του μήνα για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης