Με εκπροσώπους της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους συναντήθηκε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με αφορμή τη συμβολή του Αγίου Όρους, διά της ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Πρωτάτου «’Αξιόν Εστι», στις Συνοδικές και Περιφερειακές Εόρτιες Εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους παραβρέθηκαν οι Αγιορείτες Πατέρες Νικόδημος Λαυρεώτης, Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης και Νικόδημος Αγιοπαυλίτης, ενώ παρέστησαν, επίσης, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης, Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών και ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» και πρώην Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως γίνεται γνωστό, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε, κατόπιν πρότασης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, να υποδεχθεί στην Αθήνα την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας «’Αξιόν Εστι» στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση (1821 – 2021).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης