Στο απόλυτο όριο τους φτάνουν τα νοσοκομεία της Αθήνας, με την πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις κλίνες που προορίζονται για ασθενείς με κορωνοϊό να βρίσκεται στο 80%.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), έχουν απομείνει μόνο 38 κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της πρωτεύουσας, καθώς ασθενείς νοσηλεύονται στις 167 από τις 205 κλίνες που είναι διαθέσιμες. Αυτό σημαίνει ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αθήνας έχει ξεπεράσει το 80%. Πιο συγκεκριμένα, στο 100% της πληρότητας έχει φτάσει ο «Ευαγγελισμός», με 32 ασθενείς στη ΜΕΘ, το «Γεννηματάς» με 11 ασθενείς, το «Σισμανόγλειο» με 14 ασθενείς, το ΚΑΤ με επτά ασθενείς και το «Ελπίς» με έξι ασθενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικίνδυνα λιγοστεύουν τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και των υπόλοιπων νοσοκομείων της Αθήνας, στα οποία νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό. Στο «Σωτηρία» έχουν απομείνει 18 κενές κλίνες σε σύνολο 84, στο «ΝΙΜΙΤΣ» έχουν απομείνει δύο κενές κλίνες σε σύνολο τεσσάρων, στο «Θριάσιο» διαθέσιμες είναι πλέον τρεις από τις 12 κλίνες της Μονάδας, στο «Αττικό» διαθέσιμες είναι οι 13 από τις 23 κλίνες, ενώ στο «Ασκληπιείο Βούλας» κενές είναι οι δύο από τις 12 κλίνες.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνει ότι ασθενείς που πάσχουν από άλλα σοβαρά νοσήματα και θα έπρεπε να νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνώνονται και παραμένουν στις κλινικές ή αναζητούν διέξοδο στον ιδιωτικό τομέα.

Η πολιορκία του συστήματος υγείας επεκτείνεται και πέρα από τις ΜΕΘ, αφού με πολύ γρήγορους ρυθμούς γεμίζουν και τα κρεβάτια στις κλινικές. Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» νοσηλεύονται συνολικά 277 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ έχουν γεμίσει οι 60 κλίνες του νοσοκομείου «Γεννηματάς», οι 26 κλίνες του «Σισμανογλείου» και οι 40 κλίνες του «Ελπίς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έτσι όπως αντιμετωπίζεται η κατάσταση με την πανδημία στην Αττική μας οδηγεί σε εικόνες από τη Θεσσαλονίκη που είδαμε πριν λίγο καιρό. Οι κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό στην Αττική γεμίζουν. Το επόμενο βήμα είναι άκρως επικίνδυνο και οδηγεί σε βέβαιη ήττα το σύστημα με εκατόμβες νεκρών.  Που είναι οι ιδιωτικές ΜΕΘ που υποτίθεται ότι βάζουν πλάτη; Χρειάζεται επίταξη χωρίς αστερίσκους» σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης